Telerik Academy

Сподели тази страница

Всички курсове за студенти

Курс „Мобилни приложения за iPhone и iPad“

iPhone and iPad App Dev Course

Имате опит като програмист и искате да се запознаете с програмните езици Objective-C и Swift, за да създавате функционални приложения за iOS? Включете се в курса „Мобилни приложения за iPhone и iPad”, който стартира на 13 март 2017 г. и е с продължителност 4 седмици. Първите 30 регистрирани могат да се запишат за присъствено обучение заедно с курсистите ни от Софтуерната Телерик Академия, сезон 7. Всички останали имат възможност да участват онлайн. Лекциите ще се провеждат 3 пъти седмично от 11:00 до 18:00 ч. в учебния център на Телерик Академия в София. Подробен график на обученията по теми и дати можете да намерите в програмата на курса.

Курсът ще стартира с преглед на езиците  Objective-C и Swift и ще продължи с Cocoa Touch – UI платформа за създаване на приложения за iPad и iPhone. По време на обучението ще разгледате подробно вградените функционалности на iPhone - геолокация, компас, камера и др., ще работите с локални (SQLite, CoreData) и отдалечени данни (през HTTP) и ще създавате анимации. 

Обучението е насочено към курсисти, които имат опит и задълбочени знания поне по един програмен език (C#, JavaScript, Java, C++, Python, PHP) и познават принципите за обектно-ориeнтираното програмиране. Необходимо е участниците в обучението да разполагат с компютър с операционна система macOS Sierra и предварително инстралиран xCode.


Как да се запишете?

Курсът е отворен за онлайн участие и присъствена форма на обучение. При онлайн обучението е необходимо да гледате редовно видео лекциите, да предавате домашни навреме и да работите по финалните проекти. Ако отговорите на изискванията, поставени в началото на курса, може да се явите на присъствен изпит в Телерик Академия и да завършите курса успешно. 

Регистрацията за участие приключи.

Гледайте видеоИзисквания за участие в курс „Мобилни приложения за iPhone и iPad“

Препоръчително е всички участници в курса да:

  • владеят поне един програмен език (C#, JavaScript, Java, C++, Python, PHP)
  • познават принципите на ООП
  • боравят отлично с английски език
  • притежават сериозно отношение към учебния процес и силна мотивация за обучение
  • разполагат с Mac компютър с операционна система macOS Sierra

Какво ще научите?

По време на обучението в курс „Мобилни приложения за iPhone и iPad“ ще се запознаете с:

  • основите на програмните езици Objective-C и Swift

  • вградените функционалности на устройствата

  • практики и техники за разработка на мобилни приложения

В края на обучението ще можете сами да разработвате приложения за част от най-използваните устройства в света - iPhone и iPad.


Оценяване

Оценяването в курс „Мобилни приложения за iPhone и iPad“ ще бъде базирано на представянето ви по време на обучението и на практическия изпит в края. 


Дискусионна група

Официалната дискусионна група към курса е отворена за вашите въпроси, дискусии и обратна връзка.


Какво ново