Telerik Academy

Сподели тази страница

Visual Studio 2015 и ASP.NET 5

Искате ли да се запознаете първи с новите функционалности на две от най-попуярните решения за разработчици на Microsoft - Visual Studio и ASP.NET? Те бяха обявени само преди седмица и малко разработчици по света са имали възможност вече задълбочено да ги разгледат. Каним ви на семинар в "Академията на Телерик", посветен на новостите във Visual Studio 2015 и ASP.NET 5, на 22 ноември 2014 г. от 10:00 до 14:00 ч. в зала Ultimate. Участието е безплатно, необходима е само предварителна регистрация.


Как да се запишете

Семинарът приключи. Ако искате да се запознаете с новите функционалности на Visual Studio 2015 и ASP.NET 5, гледайте видео записите от лекциите.

Гледайте видео


Какво ще научите по време на семинара

По време на лекцията ще разгледате в детайли възможността за native поддръжка за Cordova и Xamarin - платформи, на които вече може да се пишат мобилни приложения за различни операционни системи във Visual Studio. Ще се запознаете с новия емулатор за Android и функционалността за поддръжка за Unity. Ще забележите, че Visual Studio 2015 включва и възможности за C++ и се възползва максимално от новия .NET Compiler Platform (Roslyn) и C# 6.0. Visual Studio 2015 ще се предлага и като безплатна Community версия.

ASP.NET 5 - технологията за web приложения на Microsoft, става мултиплатформена и може да се използва на Linux, Max и Windows и на сървъри в "облака". Новата платформа ще комбинира в едно MVC, Web API и Web Pages, като също ще се възползва от Roslyn напълно и ще включва възможност за различен избор за run-time и хостинг, без да зависи от IIS, както в предишни версии. Интересно е, че ASP.NET Stack е напълно open-source и свободен за достъпване в GitHub.


Гледайте видео от семинара
Лектор

 • Nikolay_Kostov

  Николай Костов

  Мениджър "Софтуерно инженерство", Телерик АД

  Николай е дългогодишен участник в редица ученически и студентски олимпиади и състезания по информатика, двукратен победител в проектните категории "Приложни програми" и "Интернет приложения" на Националната олимпиадата по информационни технологии. Има богат опит в проектирането и изграждането на интернет и десктоп приложения, алгоритмичното програмиране и техническото обучение. Ники е Microsoft Certified Trainer (MCT), Microsoft Certified Professional (MCP), Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD), съавтор и основен редактор на книгата "Въведение в програмирането със C#".

  LinkedIn Blog
 • Ivaylo_Kenov

  Ивайло Кенов

  Технологичен трейнър, Телерик АД

  Ивайло е състезател по математика с участия в редица национални олимпиади. Шампион е в курсовете "Обектно Ориентирано Програмиране" и "Структури от данни и алгоритми" в "Софтуерната академия на Телерик" - сезон 2012/2013. Преди да се присъедини към трейнърския екип на "Академията на Телерик", Ивайло е помощник-лектор в C# семинари с алгоритмични задачи. Притежава два Microsoft сертификата: "Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3" и "Developing ASP.NET MVC Web Applications". Обича да задълбава в трудните части на програмирането. Участвал е в разработката и поддръжката на няколко интернет приложения.

  LinkedIn