Telerik Academy

Сподели тази страница

Адаптивен дизайн и Twitter Bootstrap

Много уебсайтове изглеждат красиво на мобилни устройства, но зареждат бавно и не функционират добре, защото са създадени за десктоп и не са пригодени за условията на различните по големина екрани. В предстоящия семинар в "Академията на Телерик", посветен на адаптивния дизайн (Responsive Design) и Twitter Bootstrap, ви предлагаме заедно да разгледаме техники и практики за оптимизиране на уебсайтовете и подобряване на функционалността им на компютри, лаптопи, таблети и смартфони.

Семинарът ще се проведе на 2 август 2014 г. от 10:00 ч. до 14:00 ч. в зала Enterprise в учебния ни център в София. По време на събитието ще разберете как може да създавате гъвкав layout с подвижни изображения, използвайки CSS и media queries. Ще се запознаете с Twitter Bootstrap 3 - популярна адаптивна CSS библиотека, която може да ви спести значително писане на код. От нея ще разгледаме грид системата за подреждане на HTML страници, както и по-специфичните елементи като бутони, таблици, форми и други. В допълнение на това ще отделим време и за JavaScript частта на Bootstrap, предлагаща полезни анимации и компоненти.


Как да се запишете

Регистрацията приключи. Ако сте пропуснали семинара и искате да научите повече за адаптивния дизайн и Twitter Bootstrap гледайте видео лекциите от събитието.

Гледайте видео


Какво ще научите по време на семинара

 • Какво е адаптивен дизайн и защо използването му е важно в днешно време

 • Как да създавате адаптивен дизайн

 • Как да използвате CSS библиотеката Twitter Bootstrap 3

 • Как да прилагате компонентите на JavaScript частта на Bootstrap във ваши проекти


Видео от "Адаптивен дизайн и Twitter Bootstrap"

Адаптивен дизайн
Лектор

 • Ivaylo_Kenov

  Ивайло Кенов

  Технологичен трейнър, Телерик АД

  Ивайло е състезател по математика с участия в редица национални олимпиади. Шампион е в курсовете "Обектно Ориентирано Програмиране" и "Структури от данни и алгоритми" в "Софтуерната академия на Телерик" - сезон 2012/2013. Преди да се присъедини към трейнърския екип на "Академията на Телерик", Ивайло е помощник-лектор в C# семинари с алгоритмични задачи. Притежава два Microsoft сертификата: "Programming in HTML5 with JavaScript and CSS3" и "Developing ASP.NET MVC Web Applications". Обича да задълбава в трудните части на програмирането. Участвал е в разработката и поддръжката на няколко интернет приложения.

  LinkedIn