Telerik Academy

Сподели тази страница

ИТ право - електронна търговия

Минало събитие

Вижте запис от продължението на семинара "ИТ право за софтуерни инженери". Този път ще се запознаете с концепцията за електронния документ и електронния подпис. Ще разясним понятието електронна търговия от правна гледна точка и ще отговорим на въпроса как се сключва валиден договор по електронен път.

В допълнение ще разгледаме вечната тема за непоисканите търговски съобщения, по-известни като "спам", и какво казва закон за тях. Очаква ви и дискусия относно отговорността на доставчиците на информационни услуги - например торент тракер или социална мрежа.

След семинара за електронна търговия ще знаете в детайли:

  • Какво е електронен документ?
  • Какво е електронен подпис?
  • Как се сключват договори по електронен път?
  • Какво е електронна търговия според българското законодателство?
  • Каква е отговорността на доставчиците, които предоставят услуги на информационното общество?
  • Какви са проблемите, свързани с незаконно съдържание?
  • Какво е спам и как да се предпазите от него?


Видео от семинара "Електронна търговия"
ПрезентацияЛектор

доц. д-р Георги Димитров

Основател, управляващ съдружник и ръководител на групите по право на информационните и комуникационните технологии и право на интелектуалната собственост в Адвокатско дружество „Димитров, Петров и Ко”. Председател на Центъра по право на информационните и комуникационните технологии (ЦПИКТ) и член на Софийска адвокатска колегия. Член на Комитета по технологично право и право на електронната търговия при Международната асоциация на юристите (IBA), на Асоциацията по правно на информационните технологии (ITLA) и на Европейската асоциация за електронни съобщения (EEMA). Aрбитър към Чешкия арбитражен съд за разрешаване на спорове в домейна .eu.