Telerik Academy

Сподели тази страница

Програмиране на онлайн игри с HTML5 и ASP.NET

Минало събитие


Създаването на една игра може да бъде лесно – стига да има кой да сподели опита си в Game Development и да ви разкрие успешни примери и съвети от практиката. Никола Димитров  и Трайко Динев  от Creating Genres ще направят точно това, като ви покажат завладяващия свят на онлайн игрите и тяхното създаване.

Научете основните концепции за разработка на игри и програмирайте първата си онлайн игра с HTML5 и всичко това в рамките на един ден. Включете се в безплатния семинар-дискусия на Creating Genres в Telerik Academy, за да чуете:

  • Златните правила при създаването на една игра;
  • Как лесно да разработвате multiplayer игри;
  • Идеи и печеливши концепции при изграждането на игри.


Видео към курса по "Разработка на игри"Как да програмирате собствена онлайн игра?

Специално за най-големите фенове на видео игрите ще обхванем не само основните концепции, но и практически напътствия как да реализирате самостоятелно първата си игра с HTML5 и как да я развиете до multiplayer online игра. Ще разберете още защо трябва да се пише ООП дори и в JavaScript и до какво може да  доведе неизползването му.


За кого е подходяща дискусията?

Дискусията е точно за вас, ако сте минали поне един уводен курс в програмирането и имате базови познания по HTML / CSS. Всички допълнителни знания са в бонус, особено такива в JavaScript и ООП.

Препоръчваме ви да носите собствен лаптоп (компютрите в залата са ограничени), на който трябва да имате Visual Studio (поне 2010). Ще ви е полезно, ако инсталирате NuGet и имате умен текстов редактор за писане на HTML и JS (Brackets, Notepad++ или Notepad.).Game Development семинар - програма

Час Лекция

09:40 – 10:00

Настаняване

10:00 – 10:20

Откриване

10:20 – 11:35

Колко е лесно да направим игра, като pong с HTML5 и JavaScript- приложна демонстрация

11:35 – 11:50

Почивка

11:50 – 12:50

Винаги началото е прекалено оптимистично, а добавянето на неочаквана функционалност ни мъчи - как ООП ни спасява, когато заданието се променя

12:50 – 13:15

Да направим приложението ни красиво - идеи и начини

13:15 – 14:00

Обяд

14:00 – 15:00

Варианти за една multiplayer игра: ajax, web sockets, SignalR

15:00 – 15:30

Open-source проекта CGWeb и как той помага при започването на multiplayer игри

15:30 – 15:45

Почивка

15:45 – 17:00

Да си направим multiplayer морски шах със CGWeb - приложна демонстрация

17:00 – 17:30

Акаунти, постоянно съхранявано съдържание, варианти за бази данни


Лектори

  • Creating Genres

    Организаторите на дискусиите са част от Creating Genres -  малък екип от хора,  които се събират да пият бира и да си въобразяват,  че правят яки неща на компютри, наричайки яките неща игри. Очаквайте събитието да е по-скоро сбирка на почитателите на видео игрите, отколкото на сериозна лекция.