Telerik Academy

Сподели тази страница

Урок "Разработка на Windows Store приложения с HTML, CSS и JavaScript"

Училищна академия - февруари 2013 г.

Научете как да разработвате собствени приложения за Windows Store, използвайки вече получените знания по HTML, CSS и JavaScript. Заповядайте на февруарския урок на Telerik School Academy в периода 27.02.2013-01.03.2013 и създайте от начало до край свое приложение за новата операционна система на Microsoft – Windows 8.

Windows Store приложенията сега навлизат на пазара, което ви дава страхотната възможност да сте сред първите, разработили и качили свое приложение от България. В рамките на предстоящия урок ще ви покажем как да създавате приложения, които могат да бъдат ползвани на всяка дистрибуция на Windows 8 – от лаптопи, до таблети. Ще ви демонстрираме как за целта да използвате вече познатите технологии HTML, CSS и JavaScript и ще добавим в арсенала ви от знания и WinJS – който значително ще улесни работата ви с Windows 8.


Опознайте операционната система Windows 8 и вижте нейните предимства и ограничения спрямо предшествениците ѝ – както от гледна точка на потребител, така и от гледна точка на разработчик. Включете се във февруарския урок и научете повече за  WinRT и какво общо има с Windows Store приложенията.
Научете как да ползвате асинхронно програмиране, за да бъдат вашите приложения "responsive". Запознайте се с общите правила и тънкостите за дизайн на Store приложения, за да бъдат вашите одобрени, качени и харесвани в Windows Store.

По време на урока “ Разработка на Windows Store приложения с HTML, CSS и JavaScript ” ще ви разкажем и за:

  • Contracts и Extensions
  • Жизнения цикъл на Store приложенията
  • Библиотеката WinJS – като ще разгледаме контролите в нея и тяхното стилизиране,
  • Ползването на отдалечени и локални данни и визуализирането им чрез data binding

Разбира се, ще запазим традицията за подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии, като както винаги ще дискутираме примерен ИТ Тест, а ако имате желание ще можете да попитате лекторите за мнение относно проекта ви за НОИТ или идеята ви за проект.


Видео от уроците по разработка на Windows Store приложения


Материали - урок по разработка на Windows Store приложения