Telerik Academy

Сподели тази страница

Урок "Разработка на уеб приложения с JavaScript"

Училищна академия - октомври 2012 г.

Втората среща на Училищната Академия на Телерик за сезон 2012-2013 е на тема: "Разработка на Уеб приложения с JavaScript".

След като усвоихме тънкостите на изработката на сайтове, идва време и да добавим динамика, за да стане още по-хубав нашият сайт. Всеки, който има начални или напреднали познания за разработка на уеб клиентски приложения, е перфектният участник в този урок на на Академията.

В последните години Училищната академия на Телерик се превърна в основно място за подготовка за Националната олимпиада по информационни технологии и тази година смятаме да запазим тази традиция.

По време на октомврийския урок ще се сблъскаме с разработка на уеб клиентски приложения с HTML 5 и JavaScript. Ще започнем от самото начало, като разгледаме историята на JavaScript и как е станал толкова добър и приятен език за програмиране. Ще си поговорим за оператори, типове данни, for и while цикли, условни конструкции (if-else и switch-case), функции, масиви и като цяло основи на програмирането с JavaScript. След това ще разгледаме технологиите, които ще ни позволят да изграждаме и раздвижваме потребителския интерфейс на нашите сайтове и ще се се научим как да правим асинхронна комуникация между клиентското ни приложение и сървъра.


Видео уроци по JavaScriptМатериали- урок по JavaScript