Telerik Academy

Сподели тази страница

Урок "Подготовка за НОИT 2013"

Училищна академия - април 2013 г.

Специално за последния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ) и по традиция предстоящата от 24 до 26 април среща на Училищната академия ще бъде посветена изцяло на подготовка за олимпиадата.

По време на урока ще решим множество  ИТ тестове, базирани върху конспекта за олимпиадата и съдържащи по точно толкова въпроси, колкото има в теста на самото състезание. За да придобиете по-добра представа за нивото си, както и за по-добър тренинг, някои от тестовете ще проведем в условия, подобни на тези на олимпиадата.

Какво ви очаква в урока?

  • Ще работите индивидуално по тестове, оформени във формата на тези на олимпиадата;
  • Ще разясним всеки един от въпросите;
  • Ще ви дадем съвети и препоръки как да търсите отговор на по-трудните от тях;
  • Ще дисктурираме въпросите на НОИТ от минали години.

Тази година тежестта на ИТ теста е същата като тежестта на проекта, който участниците разработват, затова ще отделим специално време за подготовка за представянето на проекти – ще проведем лекции на тема "Презентационни умения", и "Изготвяне на технически презентации". В допълнение ще дадем на участниците съвети  как могат да подобрят проектите си и ще разкрием формулите на успеха на бивши шампиони от олимпиадата.

Лектори на срещата ще бъдат бивши състезатели и шампиони от национални и международни състезания, включително и от самата олимпиада по информационни технологии.


Видео от урока за подготовка за НОИТ


Материали от урока