Telerik Academy

Сподели тази страница

Успехите на нашите курсисти

Интересно ли ви е да разберете как се реализират курсистите от „Академията на Телерик“? Запознайте се с няколко от тях и разберете как обученията ни са допринесли за техния успех. 

Разгледайте резултатите  от годишното ни проучване сред всички курсисти, преминали поне две-трети от обучението в „Софтуерната академия на Телерик“.

Изтеглете доклада


Времето и усилията, вложени в „Софтуерната академия на Телерик“, се отплащат

by User Not Found | ное 12, 2015

Разказът е част от поредицата успешни истории на курсисти, участвали в обученията на „Академията на Телерик“

Визитка 
Име: Лина Чалъкова
Обучение в „Академията на Телерик“: „Софтуерна академия на Телерик“ – сезон 2012-2013 г.
Професионална реализация: .NET разработчик в KPMG IT Bulgaria от декември 2015 г.

Lina_ChalakovaПо професия Лина Чалъкова е ръководител полети. Завършила е Математическата гимназия в Пловдив, а след това Националния военен университет – факултет „Авиационен“. След като работи пет години в сферата на военно-въздушните сили, решава да поеме по нов професионален път. „Насочих се към програмирането, защото имам математическо мислене. Научих случайно за „Софтуерната академия на Телерик“ от приятел и потърсих инициативата в Интернет. Реших да опитам, но не знаех наистина дали ще ми допадне”, споделя Лина. 

Обстановката в „Софтуерната академия на Телерик“ се оказва силно мотивираща и Лина, която до този момент не е имала никакъв опит в програмирането, преминава успешно всички изпити и завършва цялата програма. Днес тя споделя, че дължи успешната си професионална реализация изцяло на „Софтуерната академия на Телерик“.

Постоянното развитие, качественият код и личностните умения – предпоставка за успех
В „Софтуерната академия на Телерик“  Лина натрупва знания и умения, които след завършването й помагат да започне работа като софтуерен инженер. Като една от най-важните предпоставки за успех тя изтъква стремежа към постоянно развитие. „Често лекторите ни повтаряха, че истинското учене тепърва предстои и се случи точно така. Важно за професията на софтуерния инженер е да имате съзнанието на непрестанно учещи и да не спирате да се развивате”, споделя Лина. 

Силното значение, което лекторите в „Софтуерната академия на Телерик“ отдават на качествения програмен код и екипните проекти, чрез които курсистите развиват умения за работа в екип, са също стъпка към успешната професионална реализация. „Според моите наблюдения, повечето компании са склонни да инвестират в по-неопитен софтуерен инженер, който обаче притежава комуникативни умения и може да работи в екип“, казва Лина. 

Мотивираща обстановка и приятелства в „Софтуерната академия на Телерик“
Лина определя обстановката в „Софтуерната академия на Телерик“ като изключително мотивираща, творческа и приятелска и добавя, че истински може да се усети само на живо. От обучението в програмата й остават и няколко силни приятелства, който поддържа и до днес. Тя  съветва настоящите и бъдещите курсисти да вложат цялата си концентрация, енергия и време в обучението, защото усилията им ще се отплатят. „Бих ги посъветвала още да бъдат коректни един към друг, да поддържат добри отношения и да си помагат и след обучението в „Софтуерната академия на Телерик“, казва тя.