Telerik Academy

Сподели тази страница

Успехите на нашите курсисти

Интересно ли ви е да разберете как се реализират курсистите от „Академията на Телерик“? Запознайте се с няколко от тях и разберете как обученията ни са допринесли за техния успех. 

Разгледайте резултатите  от годишното ни проучване сред всички курсисти, преминали поне две-трети от обучението в „Софтуерната академия на Телерик“.

Изтеглете доклада


„Академията на Телерик“ дава основа за успешна ИТ кариера

by User Not Found | окт 23, 2015

Разказът е част от поредицата успешни истории на курсисти, участвали в обученията на „Академията на Телерик“

Визитка 
Име: Александър Велев
Обучение в „Академията на Телерик“: „Софтуерна академия на Телерик“ – сезон 2013 - 2014
Професионална реализация: QA инженер в ScaleFocus

Безплатното обучение в „Софтуерната академия на Телерик“ е възможност за много специалисти от различни области да развият умения по софтуерно инженерство и да стартират нова кариера. Александър Велев е един от курсистите, които се включват в инициативата без предишен опит в програмирането. Завършил е „Публична администрация“ в СУ „Св. Климент Охридски“ и има 12 години опит в държавната администрация и в неправителствения сектор. 

„Когато усетих застой в работата си, започнах да търся нови възможности, като интерeсът ми беше в ИТ сферата. Когато разбрах за „Софтуерната академия на Телерик“, бях изпуснал сроковете за кандидатстване в пролетния прием през 2013 г. с два дни, но кандидатствах през есента и бях приет“, разказва Александър. Той завършва успешно „Софтуерната академия на Телерик“ и направление „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“ и започва работа като QA инженер в ScaleFocus. Ценен практически опит от екипни проекти
В основата на ИТ кариерата на Александър са знанията и уменията, придобити в „Софтуерната академия на Телерик“. Най-ценното от обучението за него е практическият опит от отборните проекти. „Проектите наистина те поставят в условия, близки до реалните. Независимо дали е следствие от много успешен или едва направен в последния момент отборен проект, опитът във всички случаи е безценен, стига да си вземеш правилните поуки сам за себе си“, обяснява Александър. В направление „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“ той вижда в професията на QA инженера приложение на предишния си опит.

Мотивиращи лектори и нови приятелства
„Това, което хората, които не участват в курсовете, няма как да видят, е как екипът на „Академията на Телерик“ постоянно се стреми да развива инициативата, без да щади усилия. Много силна мотивация за мен беше желанието, с което лекторите водят лекциите. Личеше си, че обичат работата си“, споделя Александър. Той продължава да следи с интерес новите сезони на „Софтуерната академия на Телерик“ и да поддържа връзка с останалите курсисти. С някои от тях общува почти всеки ден през социалните мрежи, а с други се вижда от време на време. „Хубавото е, че в „Академията на Телерик“ свикнахме да си помагаме и сега, когато някой има въпроси за технология, с която друг има повече опит, си обменяме и съвети и практически решения“, разказва той. Именно заради това Александър съветва настоящите курсисти да се възползват не само от обучението, а и от възможностите за запознанства, които „Академията на Телерик“ предлага.