Telerik Academy

Сподели тази страница

Успехите на нашите курсисти

Интересно ли ви е да разберете как се реализират курсистите от „Академията на Телерик“? Запознайте се с няколко от тях и разберете как обученията ни са допринесли за техния успех. 

Разгледайте резултатите  от годишното ни проучване сред всички курсисти, преминали поне две-трети от обучението в „Софтуерната академия на Телерик“.

Изтеглете доклада


Телерик Академия дава летящ старт в кариерата

by User Not Found | юли 30, 2015

Разказът е част от поредицата успешни истории на курсисти, участвали в обученията на „Академията на Телерик“

Визитка 
Име: Георги Костадинов
Обучение в Телерик Академия: Софтуерна Телерик Академия – сезон 2013 - 2014
Професионална реализация: .NET разработчик в Accedia

Георги Костадинов разбира за Телерик Академия в момент, когато решава да поеме по нов професионален път, различен от специалност „Международни икономически отношения“, която по това време изучава в Икономическия университет във Варна. Първо започва да се обучава самостоятелно с видео лекциите в YouTube канала на инициативата. С всяко видео и задача интересът му към програмирането става все по-голям и той решава да кандидатства за Софтуерната Телерик Академия – сезон 2013-2014. Вдъхновяват го многото успешни истории на курсисти, преминали цялата програма, без да имат предишен опит в софтуерното инженерство. В момента вече Георги е .NET разработчик в Accedia и му предстои да завърши магистратура „Софтуерни технологии в Интернет“ в Нов български университет. 

Georgi_Kostadinov

Георги Костадинов със сертификат за успешно завършване на Софтуерната Телерик Академия

Време и мотивация за програмиране
В Телерик Академия Георги прекарва една година – със 17 изпита, много отборни проекти, домашни и уроци. „Никога не съм си представял, че ще мога да науча толкова много за толкова кратко време. Благодарен съм на трейнърите и на целия екип на „Академията на Телерик“. Въпреки че прекарах почти всички съботи, недели и празници пред компютъра, съм убеден, че си заслужаваше и не бих се поколебал да отделя това време отново“, споделя той. 

В Софтуерната Телерик Академия Георги разбира, че старанието винаги се отплаща. Научава се да работи в кратки срокове, в екип с хора, които не познава „Но най-важното, на което се научих, е на постоянство - нещо, което ми липсваше преди, но винаги съм смятал, че е нужно за успех в живота“, разказва още Георги. В напрегнатите моменти резултатите от усилията му го мотивират да продължи напред в програмата и да не се отказва. Допълнителен стимул за него е и състезателният дух в „Софтуерната академия на Телерик“ – напред в програмата продължават само успешно представилите се на изпитите курсисти. За Георги едно от най-ценните неща в обучението е отзивчивостта на трейнърите и останалите курсисти. 

Професионална реализация
Знанията и уменията, които Георги придобива в СофтуернатаТелерик Академия, са напълно достатъчни, за да си намери работа като .NET програмист веднага след завършване на програмата.  Телерик Академия ми даде летящ старт в кариерата. Когато завърших инициативата и започнах да си търся работа, разбрах всъщност колко добра подготовка съм получил и колко много тя се цени от ИТ фирмите. Дори имах възможност да избирам от няколко компании, които ми предложиха работа“, разказва Георги. 

Георги започва работа като .NET разработчик в технологичната фирма Accedia, като продължава да се развива и учи всеки ден. Вече притежава няколко сертификата за работа с технологиите на Microsoft.  „Обичам работата си и се радвам, че мога да бъда самостоятелен и да помагам на семейството си”, споделя той.

Георги продължава да поддържа връзка с останалите курсисти от сезон 2013-2014 на Софтуерната Телерик Академия и споделя, че именно работата по екипни проекти ги е сплотила. С някои от тях са не само добри приятели, но вече и колеги. Георги съветва настоящите курсисти да не се отказват да преследват мечтата си да станат софтуерни инженери и да дават всичко от себе си. „Когато ви е напрегнато и започнете да се съмнявате дали ще се справите и дали усилията ви си заслужават, погледнете назад към всичко, което сте научили до момента, и ще разберете, че си струва и не трябва да се отказвате.”