Telerik Academy

Сподели тази страница

Успехите на нашите курсисти

Интересно ли ви е да разберете как се реализират курсистите от „Академията на Телерик“? Запознайте се с няколко от тях и разберете как обученията ни са допринесли за техния успех. 

Разгледайте резултатите  от годишното ни проучване сред всички курсисти, преминали поне две-трети от обучението в „Софтуерната академия на Телерик“.

Изтеглете доклада


Запознайте се с най-малките ни програмисти

by User Not Found | юли 02, 2015

Всяка година стотици деца правят първите си крачки в програмирането вДетската Телерик Академия. Виждайки как сами могат да създадат работеща програма, те се вдъхновяват от възможностите на технологиите и продължават да се развиват в тази област в Алго Телерик Академия и Училищната Телерик Академия“. Представяме ви трима ученици, които вече няколко години са част от инициативите ни по програмиране за ученици.

Давид Мавродиев
Интересът на Давид, 14 г., към програмирането се събужда в Детската академия на Телерик, където той създава първата си програма - за намиране на сбор на две числа. По-късно се включва в Алго Телерик Академия, където разбира, че програмирането няма граници и с много труд и желание човек може да постигне всичко. Давид споделя, че в първото национално състезание по информатика през тази учебна година се класира на 45-то място, а благодарение на наученото в Алго Телерик Академия стига до 11-то място на последното -  Пролетния турнир по програмиране.  Алекс Цветанов

Алекс Цветанов, 13 г., започва да учи програмиране в Детската Телерик Академия преди три години. Преподавателят забелязва бързия му напредък и го кани да бъде негов асистент в часовете. В Детската Телерик Академия Алекс учи C++, алгоритми и решава практически задачи. Усвоява с лекота учебния материал и започва да посещава програмата за по-големи – Алго Телерик Академия. В четвърти клас, Алекс се класира на първо място на Есенния турнир по информатика, където се състезава наравно и с петокласници. Валери Иванчев
Валери Иванчев е от най-малките програмисти и се обучава в Детската Телерик Академия от две години. Посещава школите по алгоритмично програмиране и разработка на игри. Първата програма, която създава, е калкулатор за събиране и изваждане. „Най-ценното, което научих в Детската Телерик Академия, е, че не можеш с всичко да се справиш сам. Трябва да поискаш помощ“, споделя Валери.