Telerik Academy

Сподели тази страница

Успехите на нашите курсисти

Интересно ли ви е да разберете как се реализират курсистите от „Академията на Телерик“? Запознайте се с няколко от тях и разберете как обученията ни са допринесли за техния успех. 

Разгледайте резултатите  от годишното ни проучване сред всички курсисти, преминали поне две-трети от обучението в „Софтуерната академия на Телерик“.

Изтеглете доклада


Телерик Академия – причина да се насочиш към програмирането

by User Not Found | юни 23, 2015


Разказът е част от поредицата успешни истории на курсисти, участвали в обученията на Телерик Академия

Визитка 
Име: Елена Кирилова
Обучение в Телерик Академия: Софтуерна Телерик Академия – сезон 2012 - 2013
Професионална реализация: уеб разработчик в BGO Software

Да си избереш кариерен път
Телерик Академия е мястото, което изцяло предопредели кариерното ми развитие. Сигурна съм, че ако инициативата не съществуваше във формата, в който е сега – безплатно обучение за начинаещи, нямаше да се захвана с програмиране, споделя Елена Кирилова, която завършва Софтуерната Телерик Академия през сезон 2012 – 2013, а в момента работи като уеб разработчик в BGO Software. 

Както голяма част от курсистите, и Елена се включва в Софтуерната Телерик Академия без предишен опит в програмирането. Научава за инициативата случайно от линк за приема през 2012 г., докато още учи „Регионално развитие“ в УНСС. „В началото започнах много бавно, стъпка по стъпка, и отделях много време. Поздравявах се след всеки взет курс и си казвах, че дори да отпадна на следващия изпит, вече съм постигнала повече, отколкото съм очаквала“, споделя Елена. След първите няколко курса в Софтуерната Телерик Академия придобива повече увереност и осъзнава, че това е кариерният път, който иска да следва.

Elena_Kirilova

Да пишеш качествен код
Най-ценното, с което Елена си тръгва от Софтуерната Телерик Академия, са усвоените практики за качествено програмиране. „Технологиите, с които се занимавам, може и да се променят, но принципите и добрите практики, които научих, и желанието да програмирам, което благодарение на инициативата изградих, остават“, допълва тя. 

Най-вълнуващите моменти в Софтуерната Телерик Академия са свързани с екипните проекти. „Работили сме заедно с останалите курсисти до късно вечерта и определено има много емоция в това да си заобиколен от толкова амбициозни хора, които дават всичко от себе си“, разказва Елена. Според нея много хора не осъзнават, че за да учиш програмиране, не е необходимо да притежаваш солидни знания по математика. Курсовете в „Софтуерната академия на Телерик“ са напълно достатъчна основа за всеки с желание и мотивация да стане софтуерен инженер.

Да имаш голям спектър от знания
Елена съветва настоящите курсисти в Софтуерната Телерик Академия да усвояват максимално преподадения им материал. „Всяко нещо, което научих по време на обучението, ми е полезно. Дори и да не го използвам, знам че то съществува като концепция и винаги мога да го потърся при нужда“, разказва тя. „Бих посъветвала курсистите да бъдат търпеливи. Дори и да не разбират дадена задача веднага, да знаят, че ще дойде моментът, в който всичко ще им се изясни и ще си кажат: „Аха, значи за това ми говореха“, завършва Елена.