Telerik Academy

Сподели тази страница

Успехите на нашите курсисти

Интересно ли ви е да разберете как се реализират курсистите от „Академията на Телерик“? Запознайте се с няколко от тях и разберете как обученията ни са допринесли за техния успех. 

Разгледайте резултатите  от годишното ни проучване сред всички курсисти, преминали поне две-трети от обучението в „Софтуерната академия на Телерик“.

Изтеглете доклада


Духът на Телерик Академия стимулира курсистите да продължават напред

by User Not Found | апр 24, 2015

Разказът е част от поредицата успешни истории на курсисти, участвали в обученията на Телерик Академия.

Визитка 
Име: инж. Николай Коларов
Обучение в Телерик Академия: Софтуерна Телерик Академия – сезон 2012 - 2013
Професионална реализация: софтуерен разработчик в SAP Labs Bulgaria


Nikolay_Kolarov

Телерик Академия е много повече от обучение. Между лекциите, изпитите и дългите часове писане на програмен код се прокрадват много емоции и предизвикателства, които правят курсистите не само добри софтуерни инженери, но и истински добри професионалисти. Това споделя с нас Николай Коларов, който завършва „Софтуерната академия на Телерик“ през 2013 г., а в момента е софтуерен разработчик в SAP Labs България.

Да изминеш 30 000 км за една година
Николай се включва в Софтуерната Телерик Академия, след като се дипломира по специалностите „Електроника“ и „Компютърни системи и технологии“ в Техническия университет в Пловдив. Курсовете по JavaScript събуждат у него желанието да програмира и той посвещава цялото си свободно време на обучението. „За една година изминах над 30 хиляди километра по пътя Пловдив - София и обратно. Имаше моменти, в които седмиците ми включваха само работа, пътуване, учене, писане на домашни и спане“, обяснява Николай. По време на пътуванията той се запознава с още курсисти от Софтуерната Телерик Академия и постепенно часовете до София се превръщат в приятелски разговори за код и домашни.

Да излезеш извън зоната си на комфорт 
Николай споделя, че Телерик Академия му е помогнала да стане по-добър софтуерен инженер. „По време на обучението курсистите излизат от зоната си на комфорт, гонят кратки срокове, явяват се често на изпити, работят по проекти в различни екипи с различни колеги и разрешават разнообразни предизвикателства. Точно тогава виждаш, че си  способен да научиш много повече, отколкото си мислиш“, допълва той. 

Едно от най-ценните умения, които придобива в Софтуерната Телерик Академия, е да споделя знанията си и да работи в екип. И до днес в общуването ползва наученото в курсовете по личностни умения  и благодарение на него успява ефективно да работи с различни хора. Не на последно място Николай споделя, че едно от най-хубавите неща в Софтуерната Телерик Академия са новите приятелства, които създава.

Да правиш това, което обичаш
„Влизайки в залите на Телерик Академия за 8-часов изпит или просто на лекция, няма как да не се усмихнеш и да не се почувстваш добре. Залата е пълна с ентусиазирани  курсисти, желаещи да усвоят нови знания и да се развиват. Всеки е готов да сподели знания и да помогне, стига да попиташ за помощ“, споделя Николай. Според него духът на Телерик Академия стимулира курсистите да продължават напред. 

Николай съветва настоящите участници в Софтуерната Телерик Академия да се възползват максимално от знанията, които програмата им предлага, да не се страхуват и да не гледат на предизвикателствата като спънки. „Настоящите курсисти и желаещите да се включат в „Софтуерната академия на Телерик“ трябва да са готови за постоянно учене и следене на новостите, защото това е важна част от професията на софтуерния инженер“, посочва той. „А след като завършат, бих ги посъветвал да следват сърцата си и да работят това, което им харесва. За мен е важно човек да ходи с усмивка и желание на работа. Щастлив съм, че аз го постигнах и го пожелавам на всички“ .