Telerik Academy

Сподели тази страница

Успехите на нашите курсисти

Интересно ли ви е да разберете как се реализират курсистите от „Академията на Телерик“? Запознайте се с няколко от тях и разберете как обученията ни са допринесли за техния успех. 

Разгледайте резултатите  от годишното ни проучване сред всички курсисти, преминали поне две-трети от обучението в „Софтуерната академия на Телерик“.

Изтеглете доклада


 • Финансистът, който стана програмист

  авг 20, 2018

  Христо е разработчик по душа и сърце. Част е от екипа на Tick42, където ръководи UI разработката на ентърпрайз приложения, създадени за една от топ 5 финансовите институции в САЩ. Но с програмиране Христо се занимава от 3 години. Преди това е бил предприемач и финансов консултант с фокус върху бизнес моделите и екуити трейдинга. Учил е икономика във Виена и международни финанси в Портсмут, а детската му мечта е била да стане финансов брокер. С времето осъзнава, че не това е истинската му страст и без страх започва отначало. На 30 години се записва в Телерик Академия и веднага след завършването ѝ започва работа в Tick42.

  Научете повече
 • Пътят на Валери Цолов: от Телерик Академия през VMware до Leanplum

  авг 06, 2018

  След обучението си в Телерик Академия, Валери работи няколко години като софтуерен инженер във VMware, а през 2017 г. се присъединява към екипа на Leanplum в България. Там участва в разработката на водещата платформа за мобилен маркетинг на компанията и в частност - Omni-channel Insights направлението, което отговаря за анализа на данни и предоставянето на препоръки за цялостното изживяване на потребителите.

  Научете повече
 • Да започнеш ИТ кариера на 20 г.

  юли 02, 2018

  На 20 г. Кирил Пеянски завършва Телерик Академия и започва първата си работа като програмист. Избира да отдели достатъчно време, за да подбере най-подходящата за него компания. Така след няколко интервюта за работа избира Progress и днес е част от екипа Kendo UI for React.

  Научете повече
 • „Телерик Академия ми позволи да започна работа и да се издържам сам след няколко месеца обучение“

  юни 06, 2018

  Георги Матеев се премества от Плевен в София, за да учи „Компютърни науки“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Завършва Професионалната Телерик Академия, докато е първи курс в университета, за да съчетае практика и теория, и още преди края на програмата започва работа като софтуерен специалист. Шест години по-късно той разполага с широк практически опит като софтуерен разработчик и инженер в областта на облачните технологии, а днес е част от екипа на Telelink City Services.

  Научете повече
 • На работа седмица след завършване на Професионалната Телерик Академия

  май 14, 2018

  Докато изучава компютърни науки в университета, Виктор Методиев решава да участва в Професионалната Телерик Академия. Целта е да разшири и надгради знанията си по програмиране и да даде летящ старт на кариерното си развитие. Резултатите не закъсняват. Само седмица след като завършва Академията започва работа като full-stack разработчик в българската софтуерна компания Grafixoft.

  Научете повече
 • Калин Костов: обучението в Телерик Академия е най-добрата ми инвестиция

  апр 10, 2018

  Калин е възпитаник на Първа английска езикова гимназия, след което завършва европеистика в УНСС. На 28 г. ръководи създаден от него ИТ стартъп за електронни спортове. Но осъзнава, че липсата на познания в областта на програмирането са сериозен стопер за развитие му. Става част от Професионалната Телерик Академия и само ден след завършването ѝ започва успешно професионалното си развитие в софтуерната индустрия.

  Научете повече
 • Бърз преход от маркетинг към програмиране

  мар 21, 2018

  Мартин Манчев завършва бакалавърска степен в сферата на маркетинга, а след това магистратура по „Финансов мениджмънт“. Още като студент започва работа по специалността си в една от най-големите медийни агенции в България, където се занимава с медиа планиране и дигитален маркетинг. В продължение на 5 години трупа опит и се изкачва по кариерната стълбица, но по пътя осъзнава, че това не е неговото призвание. Решава да се пренасочи към ИТ сектора, който предоставя по-динамична работна среда и повече възможности за професионално развитие. С помощта на Телерик Академия Мартин се преквалифицира и бързо стартира работа като софтуерен разработчик.

  Научете повече