Telerik Academy

Сподели тази страница

От кухнята на Академията

Надникнете в Софтуерната академия чрез доза новини за обучението, трейнърите и постиженията на курсистите. Почувствайте какво означава да си участник в най-голямата ни инициатива и съпреживейте нашите успехи.


Какво споделят курсистите от сезон 2015-2016 за обучението си в „Софтуерната академия на Телерик“

by User Not Found | мар 17, 2016

Прочетете кратките ни интетрвюта с няколко курсисти часове преди завършването

В деня на завършването на сезон 2015-2016 на „Софтуерната академия на Телерик“ попитахме няколко курсисти защо са избрали да се включат в инициативата и как биха оценили изминалите 14 месеца. С малко носталгия и много увереност от постигнатото дотук те споделиха какво ценят най-много в програмата и какво им предстои оттук нататък.

Antoan_Elenkov

Антоан Еленков

Направление: „Разработка на уеб приложения“
Възраст: 25 г.

- Защо реши да се включиш в „Софтуерната академия на Телерик“?
- Завършил съм „Строителство на сгради и съоръжения“ в УАСГ. В края на образованието си чух от приятели за „Академията на Телерик“. Интересна ми беше материята, която се преподава, и реших да кандидатствам. Сега мога да кажа, че това е едно от най-добрите решения в живота ми. Изпитах изключителни емоции тук. Научих много неща и съм изключително доволен от образованието, което инициативата предоставя, и професионалните възможности за курсистите след завършването.  

- С какво ще запомниш изминалата една година?
- От самото начало до края научих наистина много. Не знаех, че за толкова кратко време мога да усвоя толкова много неща. Разбрах, че възможностите ми са неограничени. Необходимо е само да имаш желание, да си упорит и мотивиран.  Много мотивиращи за мен бяха трейнърите и начинът, по който обучението в „Софтуерната академия на Телерик“ е организирано. 

- Чувстваш ли се подготвен за работа в технологичната индустрия?
- Обучението в „Софтуерната академия на Телерик“ е изключително практически насочено, като в същото време дава на курсистите един много широк поглед върху основните неща, които са важни, за да започнеш работа. От три месеца вече работя и се чувствам отлично във фирмата заради солидната подготовка, която получих в „Софтуерната академия на Телерик“. 

Konstantina_Krusteva

Константина Кръстева

Направление: „Разработка на мобилни приложения“
Възраст: 22 г.

- Защо реши да се включиш в „Софтуерната академия на Телерик“?

- В гимназията учих испански език, но исках професията ми да е насочена към ИТ сферата. За първи път чух за „Академията на Телерик“ в университета от колеги, които бяха доволни от обучението. Привлече ме фактът, че „Софтуерната академия на Телерик“ е много по-практически насочена, отколкото университетът. 

- С какво ще запомниш изминалата една година в „Софтуерната академия на Телерик“?
- През последната една година вложих много труд и усилия в обучението, направих много компромиси и почувствах много хубави емоции благодарение на хората в „Софтуерната академия на Телерик“ – останалите курсисти и трейнърите. Всички са много усмихнати, интелигентни и най-вече много устремени. Винаги има някой, който да ти помогне, когато не разбираш нещо. Като цяло всички заедно си помагаме да вървим напред.

- Разкажи ни за свой любим проект в „Софтуерната академия на Телерик“. 
- Това е една игра за познаване на думи за операционната система iOS, която може да се играе от няколко човека. Проектът беше индивидуален, а не в екип, и успях да изпипам всичко точно, както аз искам. 

- Чувстваш ли се подготвена за ИТ индустрията?
- В ИТ индустрията винаги има какво още да научиш, защото технологиите постоянно се развиват. Със знанията и уменията, които получих тук, мисля, че няма да имам проблем да намеря мечтаната за мен работа.