Telerik Academy

Сподели тази страница

От кухнята на Академията

Надникнете в Софтуерната академия чрез доза новини за обучението, трейнърите и постиженията на курсистите. Почувствайте какво означава да си участник в най-голямата ни инициатива и съпреживейте нашите успехи.


Награди за „Инвеститор в знанието“ и „Иноватор в образованието“ с Телерик Академия

by User Not Found | фев 26, 2016

Отличията за Телерик Академия продължават. Радваме се да споделим, че бяхме отличени с първо място в категория „Инвеститор в знанието“ от Българския форум на бизнес лидерите (BBLF), а Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на Телерик Академия, беше отличен за „Новаторство в обучението по програмиране в България“ от технологичното издание Computerworld България. По-рано през месеца Бойко Яръмов получи още едно признание - „Иноватор на годината“ на наградите „Мъж на годината“, организирани от националното Darik Radio. 

Трите признания са изключително ценни за екипа на Телерик Академия, който продължава да вдъхновява деца, ученици и възрастни да откриват света на програмирането и технологиите. 

Получихме наградата „Инвеститор в знанието“ за дейността на Детската Телерик Академия, в която през тази учебна година безплатно се обучават 630 деца на възраст от 10 до 12 г. в 10 града в България. От тази събота инициативата, съвместно с CoderDojo България и в партньорство с Дигиталната Национална Коалиция, стартира безплатни работилници по програмиране за деца от първи до трети клас. Това е второто поредно отличие от BBLF за Телерик Академия. През 2013 г. инициативата беше удостоена със същата награда, като тогава акцент беше Софтуерната Телерик Академия. 

BBLF

Награда „Инвеститор в знанието“ за Детската Телерик Академия (сн. BBLF)

На специална церемония по случай 25-годишнината на технологичното издание Computerworld Бойко Яръмов получи награда за „Новаторство в обучението по програмиране в България“. Бойко Яръмов развива Телерик Академия в посока непрестанно обновяване на учебната програма, за да следва най-новите технологии. Той въвежда нови курсове и възможности за професионална реализация на курсистите. Разширява обхвата на Детската Телерик Академия с нова дисциплина – разработка на компютърни игри – и въвежда обучения за деца от първи клас, които ще започнат тази събота. 

Computerworld

Награда за „Новаторство в обучението по програмиране в България“ за Бойко Яръмов (сн. Computerworld)

Отличието на Darik Radio „Иноватор на годината“ отново отличи иновативния подход на Бойко Яръмов към развитието на Телерик Академия.  Наградата му беше връчена от Любен Белов, партньор във фонда за инвестиции LaunchHub. 


Награда „Иноватор на годината“ за Бойко Яръмов (сн. Darik Radio)