Telerik Academy

Сподели тази страница

От кухнята на Академията

Надникнете в Софтуерната академия чрез доза новини за обучението, трейнърите и постиженията на курсистите. Почувствайте какво означава да си участник в най-голямата ни инициатива и съпреживейте нашите успехи.


Стартира приемът за седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“

by User Not Found | фев 04, 2016

​Желаещите да се включат в безплатното обучение по софтуерно инженерство могат да кандидатстват със CV и мотивационно писмо до 10 март 

Kандидатстването за седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ – безплатна програма по софтуерно инженерство и съвременни технологии, е вече отворено. Всички желаещи с интерес за кариера в технологичната индустрия могат да подадат CV и мотивационно писмо на английски език на уебсайта на „Академията на Телерик“ до 10 март 2016 г. За новия сезон компанията обяви и нововъведения в организацията на инициативата и възможностите за включване в програмата.

„Във всеки нов сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ надграждаме и развиваме учебната програма, за да бъде в крак с най-новите технологии. Най-голямото доказателство за успеха ни са хилядите млади хора, които през последните седем години са избрали инициативата като място, в което да инвестират време и енергия в обучение. Постоянните усилия, които полагаме в подготовката на лекциите и практическите упражнения, са сред главните фактори, заради които интересът към „Софтуерната академия на Телерик“ расте всяка година“, отбеляза Бойко Яръмов, ръководител на „Академията на Телерик“ и съосновател на Telerik, a Progress company.

Opening_Software_Academy

Откриване на шестия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ през януари 2015 г.

Условия за кандидатстване
Кандидатстването за новия сезон включва приемен изпит с въпроси по ИТ, IQ и английски език, който се държи в учебния център на инициативата в София. Не е необходимо кандидатите да притежават предишен опит или знания в програмирането. Преминалите успешно изпита ще започнат обучението си в седмия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ в края на март 2016 г.  

Нововъведения в седми сезон
Новият сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще включва няколко промени. Обучението ще бъде разделено на три модула и ще предоставя две възможности за прием – съответно преди първи и втори модул: 

• Първи модул - за начинаещи, стартира през март и ще запознае курсистите с основите на програмирането 
• Втори модул започва през юни и ще даде възможност на нови курсисти да се включат в програмата онлайн. При успешно представяне в първите няколко курса от втори модул те ще преминат в присъствена форма на обучение
• Трети модул – с начало януари 2017 г. – ще бъде фокусиран върху добри практики в разработката на софтуер и софтуерни технологии за напреднали

Така през годината ще има повече възможности за хора с различно ниво на знания и опит в софтуерното инженерство да се включат в присъствена форма на обучение в „Софтуерната академия на Телерик“.  
Също за първа година желаещите, които искат да се профилират в направление „Уеб front-end разработка“, ще могат да започнат да се обучават още в началото на програмата през март с курсовете по HTML и CSS.

Принос на „Софтуерната академия на Телерик“

В „Софтуерната академия на Телерик“ курсистите развиват търсени в ИТ индустрията умения и придобиват практически знания за работа със съвременни софтуерни технологии. Всеки курсист може да избере професионално направлeние, в което да се специализира - уеб front-end разработка, разработка на уеб и мобилни приложения, осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване и др. 

От 2009 г. „Софтуерната академия на Телерик“ подготвя хора от различни възрасти и професии за успешна професионална реализация в ИТ индустрията. Най-новото проучване на „Академията на Телерик“ сред курсисти и завършили петия сезон показва, че две-трети от тях са започнали работа още докато са се обучавали в инициативата или само месец след приключването й. Близо 100% от анкетираните оценяват високо фокуса на обучението върху съвременни технологии и практики за разработка на софтуер и посочват, че „Софтуерната академия на Телерик“ е допринесла за успешната им професионална реализация.

„Вярваме, че „Софтуерната академия на Телерик“ допринася не само за развитието на българската ИТ общност, но и за развитието на ИТ грамотността на толкова много деца и младежи. Форматът и резултатите, които е постигнала за толкова кратко време, са изключително вдъхновяващи. Горди сме с постиженията на „Академията на Телерик“ и ще се радваме да продължим да инвестираме в нейното бъдеще“, каза Фил Пийд, изпълнителен директор на Progress.