Telerik Academy

Сподели тази страница

Специално за ученици

Прочетете повече за постиженията на учениците от Училищната и Алго академиите и се информирайте първи за новите състезания и предстоящи олимпиади. С новините от този раздел ще бъдете винаги в крак с новостите около състезателното и приложното програмиране.


Над 1100 ученици стартираха своето безплатно обучение в „Академията на Телерик“ тази есен

by User Not Found | ное 12, 2015

Кандидатите за „Детската академия на Телерик“ в София бяха три пъти повече от свободните места

Радваме се да споделим, че над 1100 ученици от цяла България се включиха в първите срещи на инциативите ни за ученици – „Детска академия на Телерик“, „Училищна академия на Телерик“ и „Алго академия на Телерик“, през октомври. С изключителен интерес започна „Детската академия на Телерик“, където кандидатите в София бяха три пъти повече от свободните места. 

Инициативите за деца и младежи към „Академията на Телерик“ целят да събудят интереса на подрастващите към програмирането и да развият у тях дигитални умения, приложими в бъдещите им професии. През учебната година учениците напълно безплатно ще се запознаят с най-популярните програмни езици и технологии за разработка на софтуер и ще участват в практически срещи, водени от екип от професионални преподаватели и програмисти. 

Разработка на игри и алгоритми за най-малките 
За учебната 2015-2016 г. над 440 нови ученици на възраст от 4-ти до 6-ти клас преминаха успешно входен изпит и бяха приети в петнайсетте школи на „Детската академия на Телерик“ в 10 града в страната. Те се обучават в две учебни направления – „Алгоритмично програмиране“ и „Разработка на компютърни игри“. В първото направление децата се учат да решават задачи с алгоритми и да създават програми, като в същото време се подготвят и за национални състезания по информатика. Във второто направление учениците стъпка по стъпка създават игри с HTML, CSS и JavaScript, докато развиват базови умения по програмиране. 

Създаване на приложения с Java за ученици
Над 200 ученици от цялата страна посетиха октомврийското обучение на „Училищната академия на Телерик“ в София, а още 370 се включиха онлайн. Тази година учебната програма на инициативата е фокусирана върху един от най-популярните програмни езици в момента – Java. Следващото обучение на „Училищната академия на Телерик“ ще бъде през ноември. Участието е безплатно, необходима е само предварителна регистрация на страницата на „Академията на Телерик“.

Алгоритми за шампиони
През октомври започна и „Алго академията на Телерик“ – програма по алгоритмично програмиране за подготовка на ученици за национални състезания и олимпиади. В първата среща общо присъствено и онлайн се включиха около 100 ученика. По време на целогодишното обучение те ще се запознаят с най-важните алгоритми в информатиката и ще тестват уменията и знанията си на специално организирани състезания с участници от цялата страна. Следващата среща на „Алго академията на Телерик“ ще бъде през ноември. Както и при останалите инициативи, участието е безплатно с предварителна регистрация.

„Радваме се да видим, че интересът на децата и младежите към програмирането нараства с всяка изминала година. Когато стартирахме ученическите инициативи на „Академията на Телерик” през 2010 г., курсовете ни се посещаваха предимно от ученици със заложби в математиката, днес в тях се включват деца и тийнейджъри с различни таланти и интереси. С нашето достъпно, интересно и забавно обучение по програмиране помагаме на учениците да откриват възможностите на технологиите и да превръщат идеите си в софтуерни приложения", коментира Бойко Яръмов, ръководител на „Академията на Телерик“ и вицепрезидент „Операции“ в Progress.