Telerik Academy

Сподели тази страница

Специално за ученици

Прочетете повече за постиженията на учениците от Училищната и Алго академиите и се информирайте първи за новите състезания и предстоящи олимпиади. С новините от този раздел ще бъдете винаги в крак с новостите около състезателното и приложното програмиране.


Какво ви очаква в Училищната Телерик Академия и Алго Телерик Академия през учебната 2015-2016 г.

by User Not Found | сеп 29, 2015

През октомври стартираме новите обучения в Училищната Телерик Академия и Алго Телерик Академия.  Очакват ви нови програмни езици, технологии и много тренировъчни състезания.

През учебната 2015-2016 г. в Училищната Телерик Академия ще се научите да създавате приложения с Java – популярен обектно-ориентиран програмен език, работещ на различни платформи. По време на първата среща, която ще се проведе на 26, 27 и 28 октомври в учебния център на Телерик Академия в София, ще се запознаете с основите на езика. Постепенно с всяка среща ще надграждате уменията си и ще се научите да създавате функционални уеб приложения. И през тази учебна година всяка среща ще включва ИТ тест за подготовка за Националната олимпиада по ИТ. 

Telerik_School_Academy

Завършване на сезон 2014-2015 г. в Училищната Телерик Академия
 
През новия сезон Алго Телерик Академия ще включва един допълнителен ден, посветен на темата Algo Basics. Той е подходящ за ученици без предишен опит с програмния език C++ и решаването на алгоритмични задачи. След него ще се провеждат традиционните лекции на алгоритмични теми и тренировъчни състезания – подготовка за Националната олимпиада по информатика. 

Участието в Училищната Телерик Академия и Алго Телерик Академия е безплатно. Срещите се провеждат в рамките на три дни всеки месец в учебния ни център в София. Необходимо е желаещите да се включат да се регистрират за всяка среща поотделно. Препоръчваме участниците да носят собствени лаптопи, тъй като компютрите в залата са ограничен брой.