Telerik Academy

Сподели тази страница

Специално за ученици

Прочетете повече за постиженията на учениците от Училищната и Алго академиите и се информирайте първи за новите състезания и предстоящи олимпиади. С новините от този раздел ще бъдете винаги в крак с новостите около състезателното и приложното програмиране.


Курсовете по програмиране за ученици в Телерик Академия започват през октомври

by User Not Found | сеп 14, 2015

Кандидатстването за Детската Телерик Академия в София вече е отворено

Радваме се да обявим, че Детска Телерик Академия, Училищна Телерик Академия и Алго Телерик Академия ще започнат през октомври. Участието в тях е безплатно, като е  необходимо единствено учениците да имат интерес към технологиите, не се изискват предварителни знания по програмиране.

Детска Телерик Академия
Поради големия интерес към обучението за деца от 4-ти до 6-ти клас приемът в Детската Телерик Академия включва входен изпит – тест с 20 логически въпроса за време от 45 минути. Изпитът в София ще се проведе в няколко групи в зависимост от броя кандидати през последните две седмици на септември в учебния център на Telerik. Необходима е предварителна регистрация на уебсайта на инициативата.

В средата на октомври ще стартират и 13 школи  по програмиране на Детската Телерик Академия в още 9 града в страната - Пловдив, Варна, Стара Загора, Габрово, Плевен, Велико Търново, Враца, Кърджали и Разград. Учениците, които искат да се включат в тях, могат да се свържат директно с ръководителите на школите. По време на обученията децата ще развият практически умения по алгоритмично програмиране и разработка на игри. Всички, които преминат цялата програма, ще получат сертификат.

Училищна Телерик Академия и Алго Телерик Академия
Участието в Училищната Телерик Академия и Алго Телерик Академия е свободно, без приемен изпит. Всички ученици на възраст от 13 до 19 год., които искат да се научат да програмират, могат да се запишат за първите срещи на двете програми. Обученията ще се провеждат веднъж месечно в рамките на три дни в учебния център на Телерик Академия в София. През последните няколко години в двете програми са се обучавали голяма част от шампионите на България по информатика и информационни технологии.

Над 1400 ученици от цяла България участваха в курсовете на  Детската Телерик Академия, Училищната Телерик Академия и Алго Телерик Академия през учебната 2014-2015 г. Трите програми са част от водещата образователна инициатива Телерик Академия, която обучава безплатно софтуерни инженери и помага на хора от различни възрасти да се научат да програмират. Досега в инициативата присъствено са се обучавали близо 8000 човека, от които 4200 са младежи, а над 30 хиляди са използвали онлайн ресурсите на програмата за самообучение.