Telerik Academy

Сподели тази страница

Специално за ученици

Прочетете повече за постиженията на учениците от Училищната и Алго академиите и се информирайте първи за новите състезания и предстоящи олимпиади. С новините от този раздел ще бъдете винаги в крак с новостите около състезателното и приложното програмиране.


Българският отбор се нареди на пето място в Международната олимпиада по информатика в Австралия

by User Not Found | юли 17, 2013

Златен, два сребърни и бронзов медал за българските състезатели

В периода 6-13 юли в Австралия се проведе 25та международна олимпиада по информатика. Българският отбор за пореден път демонстрира силата на родните школи, като се класира на престижното пето място по общ брой медали на тазгодишния турнир.

Деветокласникът от СМГ "Паисий Хилендарски" Христо Венев, участник в Алго академията на Телерик, спечели златен медал с резултат 548 точки.

Сребърни медали грабнаха Георги Георгиев – дванадесетокласник в СМГ „Паисий Хилендарски“ - София с (39-то място с 437 точки) и Енчо Мишинев от осми клас в МГ „Атанас Радев“ – Ямбол (52-то място с 418 точки).

С бронзов медал беше отличен варненецът Момчил Пейчев - единадесетокласник в МГ „Д-р Петър Берон“ (78-мо място с 352 точки). Само две точки разделиха Момчил от сребърното отличие.

Поздравления за великолепното представяне на учениците и техните ръководители – главен асистент Емил Келеведжиев и професор Стоян Капралов. Пожелаваме им още много успехи, с които да прославят България.

Hristo Venev, Momchil Peychev i Georgi Georgiev Христо Венев, Момчил Пейчев и Георги Георгиев (от ляво надясно) по време на Националната олимпиада по информатика - гр. Ямбол, 2013