Telerik Academy

Сподели тази страница

Специално за ученици

Прочетете повече за постиженията на учениците от Училищната и Алго академиите и се информирайте първи за новите състезания и предстоящи олимпиади. С новините от този раздел ще бъдете винаги в крак с новостите около състезателното и приложното програмиране.


Уроци по програмиране на морето

by User Not Found | юли 26, 2012

Ученици от 3-ти до 6-ти клас от цялата страна ще се обучават на програмиране в Китен през септември

Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ организира морска лагер-школа по програмиране в периода 3 – 14 септември 2012 г, която ще се проведе в гр. Китен. Целта на школата е да запали децата по компютърното програмиране и да им предостави базисни познания, които малчуганите да развиват през идната учебна година.

Използвайки последните седмици от ваканцията, децата ще се учат как да програмират на С++, ще развиват фантазията си, решавайки алгоритмични задачи, ще плуват и ще се веселят заедно с новите си приятели. Малчуганите ще имат възможност да продължат обучението си в безплатните школи по програмиране на Детската академия по програмиране – Telerik Kids Academy през учебната 2012-2013 г.


Урок по програмиране в Telerik Kids Academy Sofia

Морската лагер-школа по програмиране се провежда за осма поредна година. Ръководители на школата традиционно са преподаватели от Института по математика и информатика при БАН, студенти от  Факултета по математика и информатика при Софийския университет и ръководители на школи в СМГ, подготвили десетки шампиони от национални и международни състезания.

Инициативата се организира с подкрепата на Академията на Телерик и благодарение на преподавателя от школата на Telerik Kids Academy в София – Явор Никифоров.

Школа включва допълнителни разходи, свързани с пътуване, настаняване и хранителен план за децата, заради което инициативата не е безплатна. Пакетната цена за ранно записване – до 01.08.2012 е 375 лв. и включва всички разходи на децата. Малчуганите ще пътуват организирано с автобус или влак до морето, а за нощувките са запазени стаи в центъра на гр. Китен – в хотел „Шипка“.

Научете повече за морската школа по програмиране на СМГ или се възползвайте от предложението за ранно записване преди 1-ви август.