Telerik Academy

Сподели тази страница

Специално за ученици

Прочетете повече за постиженията на учениците от Училищната и Алго академиите и се информирайте първи за новите състезания и предстоящи олимпиади. С новините от този раздел ще бъдете винаги в крак с новостите около състезателното и приложното програмиране.


 • Предстоят нови програми за деца и младежи в четири града

  яну 10, 2018

  Стартираме изцяло нови програми по дигитални науки (Digital Science) и разработка на игри (Game Development) за деца и младежи в София, Габрово, Враца и Разград. Програмата „Дигитални науки“ е ново обучение, което помага на учениците да развият ключови дигитални умения и да се запознаят с професиите на бъдещето извън програмирането.

  Научете повече
 • Започва новият прием за младежките ни инициативи

  сеп 13, 2017

  Стартира приемът в новия сезон на младежките си инициативи по програмиране за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Обученията са насочени към деца и младежи от цялата страна с интерес към технологиите. По данни на Европейската комисия в близкото бъдеще 90% от работните места ще изискват някакво ниво на дигитални компетенции. Същевременно едва 31% от българите притежават дигитални умения, сочи доклад на отворената мрежа за дигитално развитие EDIT.bg. За да преобърне тази негативна тенденция, Телерик Академия продължава да вдъхновява и подпомага ученици от цялата страна да се докоснат до програмирането и дигиталните технологии.

  Научете повече
 • България е сред топ 5 страни в света с над 100 медала по информатика

  авг 04, 2017

  Златен и три бронзови медала завоюваха българските състезатели от Международната олимпиада по информатика в Техеран. Гордеем се, че двама от шампионите, които донесоха този успех, са се подготвяли в младежките инициативи на Телерик Академия.

  Научете повече
 • Над 2000 младежи се обучаваха в Телерик Академия през учебната 2016-2017 г.

  юни 14, 2017

  През учебната 2016-2017 г. в младежките ни инициативи безплатно обучение по програмиране и дигитални умения са преминали над 2 хил. ученици от 1-ви до 12-ти клас. Близо три-четвърти от участниците са на възраст между 7 и 12 г. и са направили своите първи стъпки в света на технологиите с помощта на 36-те ни школи в 11 града в страната.

  Научете повече
 • 21 ученици получиха сертификати от Училищната Телерик Академия

  авг 15, 2016

  Божидар Кузманов, 17 г., е разработил новинарско мобилно приложение, с което потребителят може да се информира за различни, избрани от него теми. Какво точно представлява приложението и как Божидар се е запалил по програмирането – разберете от срещата ни с него.

  Научете повече
 • Над 1100 ученици стартираха своето безплатно обучение в „Академията на Телерик“ тази есен

  ное 12, 2015

  Радваме се да споделим, че над 1100 ученици от цяла България се включиха в първите срещи на инциативите ни за ученици – „Детска академия на Телерик“, „Училищна академия на Телерик“ и „Алго академия на Телерик“, през октомври. С изключителен интерес започна „Детската академия на Телерик“, където кандидатите в София бяха три пъти повече от свободните места.

  Научете повече
 • Какво ви очаква в Училищната Телерик Академия и Алго Телерик Академия през учебната 2015-2016 г.

  сеп 29, 2015

  През октомври стартираме новите обучения в Училищната Телерик Академия и Алго Телерик Академия. Очакват ви нови програмни езици, технологии и много тренировъчни състезания.

  Научете повече