Telerik Academy

Сподели тази страница

Интересни инициативи

Вижте най-новото около всички вълнуващи събития, които организираме и подкрепяме. Тук ще научите повече за нашите участия в различни инициативи, както и за интересни проекти на наши партньори и приятели.


Отворен е приемът за професионалната ни програма с Java

by Ina Dobrilova | юли 23, 2018

Разполагатe с три месеца и безплатни онлайн материали за подготовка за входния изпит

Стартира новият прием в професионалната програма за обучение на софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha с Java. От днес можете да подавате своите документи онлайн. Програмата ще започне през ноември и е с продължителност 6 месеца.

Programirane Obuchenie - Telerik Academy Alpha

Кандидатстване

Ако искате да стартирате кариера в ИТ сектора с Java, вече можете да кандидатствате в новата кохорта на Telerik Academy Alpha. Приемът се състои от три етапа: регистрация и подаване на автобиография не по-късно от средата на октомври, преминаване на онлайн когнитивен тест и явяване на входен изпит по програмиране. Изпитът изисква базови умения по програмиране, които лесно може да натрупате чрез безплатната библиотека от материали на Телерик Академия. Разполагате с три месеца за подготовка, ако започнете през юли.

„Входният изпит за Telerik Academy Alpha ни помага да подберем участници със сходно стартово ниво, които се движат и напредват едновременно. Изпитът се състои от три базови задачи по програмиране. Всеки може да се подготви с помощта на безплатните ни материали или участие в други сходни курсове с фокус въведение и основи в програмирането. Три месеца са напълно достатъчни за усвояване на материала и подготовка“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Telerik Academy Alpha.

Обучение и кариерен старт

В продължение на шест месеца участниците в Telerik Academy Alpha усвояват ключови технологични умения и трупат практически опит като работят по реални проекти. Заедно с това те преминават специализирани трейнинги за развитие на комуникационните и личностните им умения. Обученията се водят от опитни специалисти в групи до 35 души, позволяващи индивидуален подход на преподаване и постоянна обратна връзка.

В рамките на програмата участниците опознават компаниите - партньори на Телерик Академия, запазвайки свободата да кандидатстват за работа във всяка компания от индустрията. След завършване курсистите разполагат с търсените от бизнеса практически умения, знания за най-новите технологии и собствено портфолио от проекти.

Junior Software Developers -Telerik Academy Alpha

Кариерна реализация след Telerik Academy Alpha

Java е сред най-търсените от технологичните компании в България програмни езици към момента. Високата нужда от кадри в комбинация с отлична практическа подготовка е гарант за бърз кариерен старт. Показателна е професионалната реализация  на възпитаниците на Telerik Academy Alpha. Над 70% от тях започват работа в ИТ сектора до 1.5 месеца след завършване на програмата, а скоро след това и останалите. Те работят за големи международни и български компании като Experian, Tick42, Software AG, Accedia, ICB, NaXeX, Progress и Telelink City Services, както и малки иновативни компании като Office RnD и Gtmhub.

За програмния език Java

Java съществува от над 20 години, през които се е доказал като водещ програмен език в глобален мащаб. Използва се от над 10 млн. програмисти и милиарди устройства в света, както и от 90% от компаниите в класацията „Fortune 500“. Междувременно езикът има важна роля при разработката на IoT технологии (Интернет на нещата), очакванията на анализаторите за които са за постоянен растеж с близо 20% на годишна база до 2020 г.