Telerik Academy

Сподели тази страница

Интересни инициативи

Вижте най-новото около всички вълнуващи събития, които организираме и подкрепяме. Тук ще научите повече за нашите участия в различни инициативи, както и за интересни проекти на наши партньори и приятели.


Мисия възможна: успешен кариерен старт в изцяло нова професионална сфера

by Ina Dobrilova | фев 22, 2017

Разказът е част от поредицата успешни истории на курсисти, участвали в обученията на Телерик Академия

Визитка 

Име: Георги Манов
Възраст: 30 
Обучение в Телерик Академия: Софтуерна Телерик Академия – сезон 2014-2015 г.
Професионална реализация: Back-end програмист в Немечек България

Представяме ви Георги Манов, който след 6 години опит като счетоводител и помощник одитор решава изцяло да смени посоката на своето професионално развитие, като се насочи към  ИТ индустрията.

Георги е завършил Природо-математическата гимназия в Благоевград и има магистърската степен по счетоводство от Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Воден от интереса си към технологиите, той кандидатства и е приет в Софтуерната Телерик Академия, сезон 2013-2014. Не завършва цялата програма, но не се отказва от мечтата си да стане софтуерен инженер. Година по-късно кандидатства отново и успешно преминава през 12-месечното обучение, всички изпити и екипни проекти. Още по време на обучението си започва стаж в Немечек България, където и днес работи като програмист.

Научете как с помощта на Телерик Академия Георги успява да се преквалифицира и да поеме уверено по новия си професионален път в областта на софтуерното инженерство.


Защо и как реши да се включиш в Софтуерната Телерик Академия?

„С времето разбрах, че счетоводството не е областта, в която искам да продължа да се развивам. От приятели бях чул много добри отзиви за Телерик Академия и реших да опитам. Първоначално разгледах онлайн курсовете по C#. Допаднаха ми материалите и начина на преподаване. Започнах да пиша код, инсталирах си Visual Studio, подготвих няколко домашни и всеки ден ставах все по-запален. Не отне много време преди да реша да кандидатствам в програмата за подготовка на софтуерни инженери.“

Как Телерик Академия допринесе за професионалното ти развитие?

„Още докато се обучавах в Телерик Академия подадох документи за стаж в Немечек България. Нямах предишен опит в областта, но смятам, че отборните проекти и публикуваните в GitHub домашни изиграха важна роля за това, че ме одобриха. Веднага след стажа ми предложиха да се присъединя към екипа на компанията като Back-end програмист.“

Кое е най-ценното, което научи в Телерик Академия?

„Телерик Академия ми даде шанс да следвам мечтата си. Много е важно, когато се развиваш в дадена сфера, да си заобиколен от вдъхновяващи специалисти. Хора, които обичат работата си, и с удоволствие предават своите знания. Трейнърите в Телерик Академия са точно такива.

Освен това в Телерик Академия можеш да намериш много нови приятели. Да научиш много неща за себе си и за способностите си - като личност и като бъдещ професионалист.“

Съвет към следващото поколение курсисти:

„Не се отказвайте и продължавайте да работите много здраво, защото усилията в крайна сметка се възнаграждават.“