Telerik Academy

Сподели тази страница

Интересни инициативи

Вижте най-новото около всички вълнуващи събития, които организираме и подкрепяме. Тук ще научите повече за нашите участия в различни инициативи, както и за интересни проекти на наши партньори и приятели.


Запознайте се с FindMeCure – една от партниращите компании в Telerik Digital Academy

by User Not Found | юни 30, 2016

Запознайте се с Мая Златанова и Веселина Фотева от FindMeCure – един от стартъпите, които работят в екип с курсисти от първия курс по дигитален маркетинг в Telerik Digital Academy в сътрудничество с Google. FindMeCure е платформа за търсене на клинични изпитвания – научни изследвания в развитие, които целят да намерят по-добри лечения и възможности за превенция на различни заболявания. Тя е активна част от стартъп системата – класира се на второ място в състезанието за стартиращи компании на DigitalK. По какви маркетинг кампании работят Мая и Веси с курсистите, какъв алгоритъм стои зад платформата и кое е най-ценното от участието в инициативата – разберете от интервюто ни с тях. 

Защо решихте да се включите в Telerik Digital Academy? 
Мая: Заради доброто реноме на „Софтуерната академия на Телерик“ предположихме, че Telerik Digital Academy също ще бъде на много високо ниво. Представихме FindMeCure на Бойко Яръмов от „Академията на Телерик“, поговорихме и решихме да участваме като компания с проекта си.

FindMeCure_Team
Екипът на FindMeCure

По какви маркетинг проекти работите с екипа курсисти в Telerik Digital Academy?
Веси: С екипа заедно се учим едни от други. Няма го разбирането, че ние сме им ментори, а те са стажанти, например. По-скоро заедно измисляме стратегиите, коментираме промените по сайта. Всяка седмица в Telerik Digital Academy е различна, работим по различни задачи. Подготвяме Google AdWords кампании, говорим за брандинг, за това как да популяризираме по най-добрия начин направените вече от нас видеа, инфографики и други маркетинг материали, които трябва да достигнат до хората. 

Нашият екип от курсисти е доста инициативен и емоционално въвлечен в проекта FindMeCure. За момента колкото проектът е наш, толкова е и техен. Ние се стараем да присъстваме на всяка лекция – първо, защото и за нас курсът е доста полезен и второ - така следваме ритъма на групата и имаме повече време да коментираме по същество как можем да приложим учебния материал на практика.   

Кое е най-голямото предизвикателство в маркетирането на FindMeCure?
Мая: Много хора не осъзнават, че могат да се възползват от клиничните изпитвания и че те изобщо съществуват като алтернатива. Много често хората се съсредоточават върху своите методи за лечение и препоръките на лекаря си и не знаят, че има и друга опция. Темата за клиничните изпитвания засяга всеки човек – може в даден момент да се окаже решение за него или техен близък. 

Веси: Точно това е една от целите на маркетинг кампаниите, по които работим в момента с екипа от Telerik Digital Academy. Искаме да покажем на хората, че клиничните изпитвания съществуват и че те са още една алтернатива за лечение и подобряване качеството на живота. Една от нашите основни задачи е да кажем, че тази опция съществува, има го и инструментът, с който може да се търси.

Как работи FindMeCure?
Мая: Платформата в момента е в бета версия. Потребителят въвежда някакво здравословно състояние, след което филтрира резултатите според лични характеристики като възраст, пол, локация. Това, което прави платформата специална, е създаденият от нас алгоритъм, чрез който специфицираме резултатите подобно на Google и затова го наричаме „The Google for Clinical Trials”. Той персонализира търсенето, така че резултатите, които излизат, да бъдат филтрирани не само според демографските данни, но и според лични характеристики. Така потребителят получава класация, базирана на неговите изисквания за клинични изпитвания. 

Веси: Платформата предлага персонални критерии. Например, потребителят може да търси само напреднали клинични изпитвания или такива, в които не се използва „плацебо“. Много важно е потребителите да знаят какво точно включват персоналните критерии. 

Мая: Това всъщност е нашето предизвикателство сега. Пуснахме бета версията, за да видим как хората реагират на тези критерии, до каква степен ги разбират, колко са интуитивни и как можем да ги подобрим. 

Maya_Zlatanova
Мая Златанова, съосновател на FindMeCure

Кое за вас е най-ценно от участието ви в Telerik Digital Academy?
Мая: За мен това е критичната гледна точка на екипа курсисти, който работи с нас, и менторите в инициативата. Когато си част от мисия, идея, някак си се концентрираш върху общото виждане и понякога пропускаш да си задаваш външни въпроси. Изведнъж, идвайки тук и започвайки да коментираме различни теми, осъзнахме, че има някои неща, на които не сме обърнали внимание преди и не сме погледнали всички гледни точки. В момента разглеждаме различните ъгли и това ни дава възможност да обогатим плановете, вижданията, мисията си.

Каква е връзката между FindMeCure и „Академията на Телерик“?
Мая: Специалистът, който разработва платформата FindMeCure - Виктор Ценков, е завършил първия сезон на „Софтуерната академия на Телерик“. Той се справя изключително добре, приема идеята присърце и е много повече от програмист в екипа. Виктор постоянно изучава нови технологии и тества различни възможности за подобрение на техническите възможности на платформата, с което допринася все повече и повече към резултатите, които тя показва. Ще ни трябва време да разгърнем целия капацитет от знания, които вече имаме и които ще придобиваме, но това е една от причините да смятаме, че „Академията на Телерик“ си заслужава, тъй като вече имаме един пример пред себе си като човек.