Telerik Academy

Сподели тази страница

Интересни инициативи

Вижте най-новото около всички вълнуващи събития, които организираме и подкрепяме. Тук ще научите повече за нашите участия в различни инициативи, както и за интересни проекти на наши партньори и приятели.


За първи път предварителен прием в „Софтуерната академия на Телерик“

by User Not Found | юни 15, 2016

Всички желаещи да се включат в осмия сезон на инициативата през есента могат да кандидатстват до 7 юли 2016 г.
 
Радваме се да съобщим, че обявяваме предварителен прием за следващия сезон на безплатната ни образователна инициатива за софтуерни инженери - „Софтуерна академия на Телерик“. Желаещите да се обучават в програмата могат да кандидатстват до 7 юли и да осигурят участието си в нея преди редовния прием през есента.

„Поради големия интерес към „Софтуерната академия на Телерик“ тази година за първи път обявяваме предварителен прием.  Чрез него даваме преднина на кандидатите, които се представят успешно на входните изпити, да бъдат приети още през лятото. В същото време останалите кандидати получават втори шанс да се явят на приемните изпити отново или, ако преценят, да използват сегашните си резултати при редовния прием през есента“, коментира Бойко Яръмов, съосновател на Telerik и ръководител на „Академията на Телерик“ в Progress.

Early_Admission_Software_Academy

Кандидатстването в предварителния прием включва подаване на CV и мотивационно писмо и явяване на приемен изпит с въпроси по ИТ, IQ и английски език. Всички кандидати с над 70 точки от максимален брой 100 от изпита ще бъдат приети в осмия сезон. Останалите могат да ползват резултатите си от изпита през лятото в редовния прием или да кандидатстват отново през есента, ако искат да ги повишат. Приемните изпити ще се провеждат от 4 до 10 юли в учебния център на инициативата в София. Следващият сезон на „Софтуерната академия на Телерик“ ще започне през октомври 2016 г.

„Софтуерната академия на Телерик“ е насочена към напълно начинаещи, без предварителен опит и знания по програмиране, както и към студенти от специалности, свързани със софтуерното инженерство, които искат да придобият практически опит. 

Обучението продължава 12 месеца и включва над 20 курса и редица индивидуални и екипни практически проекти. Всеки курсист има възможност да се специализира в област на софтуерното инженерство – „Разработка на уеб приложения“, „Разработка на мобилни приложения“, „Осигуряване качеството на софтуера и автоматизирано тестване“, „Уеб front-end разработка“. В края курсистите са напълно подготвени за успешен кариерен старт в софтуерната индустрия.