Telerik Academy

Сподели тази страница

Интересни инициативи

Вижте най-новото около всички вълнуващи събития, които организираме и подкрепяме. Тук ще научите повече за нашите участия в различни инициативи, както и за интересни проекти на наши партньори и приятели.


Оставете своя отпечатък! Помогнете ни да разширим Уикипедия

by User Not Found | юли 05, 2013

Да подпомагаме образованието и да развиваме ИТ индустрията в България, тези цели са залегнали в основата на Академията на Телерик. Цели, които са неразривна част от убежденията, и същността както на екип ни, така и на всички наши курсисти. Защото какво по-вдъхновяващо и мотивиращо от това да споделиш своите знания, да създадеш полезно съдържание, достъпно за всички, и най-вече да предадеш нататък своя опит и умения.

Водени от стремежа да подпомогнем свободното споделяне на знания, се насочихме към един от най-големите източници на информация в света – Wikipedia. Електроpнната енциклопедия съдържа повече от 30 милиона страници и над 4 милиона статии в английската версия, а всеки онлайн потребител редовно се консултира с нея. За съжаление в българския вариант (Уикипедия) липсват редица технически теми, разработени достатъчно задълбочено и усърдно, които да бъдат полезни учебни материали за младите хора, които не владеят английски език.

В този проблем ние съзряхме една страхотна възможност! Възможност да допринесем за развитието и обогатяването на съдържанието с полезни и интересни теми, свързани с основите на програмирането, разработката на софтуер и информационните технологии като цяло. За целта курсистите в Академията на Телерик ще се включат с много желание и ентусиазъм в проекта, като използват своите нови знания и подготвят статии, насочени към начинаещите софтуерни инженери.

Разбира се, всеки желаещ може да се присъедини, за да има нашето начинание още по-голямо въздействие. Участвайте с предложения за теми, по които курсистите да работят. Достатъчно е да споделите своите идеи във форума на Академията.  Вземете участие в най-мащабната до момента инициатива за създаване на съдържание за Уикипедия, включете се като доброволец.

Припомнете си думите на Далай Лама: „Споделяйки своите знания, човек може да достигнете безсмъртие.“

И нека заедно дадем своя принос за развитието на най-използваната енциклопедия в света!