Telerik Academy

Сподели тази страница

Интересни инициативи

Вижте най-новото около всички вълнуващи събития, които организираме и подкрепяме. Тук ще научите повече за нашите участия в различни инициативи, както и за интересни проекти на наши партньори и приятели.


Финален кръг на конкурса по програмиране на PC Magazine и Telerik

by User Not Found | юни 18, 2013

След пет изключително оспорвани задочни кръга, в рамките на които десетки разработчици на софтуер премериха сили, дойде време за официалния финал на конкурса по програмиране на PC Magazine и Telerik.

Присъственото състезание се проведе на 19-20 юни в Академията на Телерик. Участие взеха над 20 състезатели, разпределени в 13 отбора. Участниците имаха на разположение един ден, за да подготвят решение на поставената им на 19 юни задача. Проектите по традиция включваха алгоритмично решение и приложна част.

Първото място спечели отборът на Антони Жеков и Ралица Никифорова, второто място грабна Пирин Карабенчев, а на трето се нареди отборът на Александър Тодоров и Надер Дабур. Поощрителното четвърто място взеха Лазар Георгиев и Петър Иванов. Наградата за най-добър алгоритъм за самостоятелно участие заслужи Павел Сотиров.

По време на втория състезателен ден (20 юни) всички участници представиха своите решения, разказаха за функционалностите, които отличават техните разработки и отговаряха на въпроси от журито. В почетния състав на журито участие вземаха:

  • Росен Русинов - предприемач в сферата на онлайн услугите с 25 години опит в ИТ - разработка на софтуер и мениджмънт
  • Тихомил Кулев – разработчик на софтуер с над 6 години опит в ИТ индустрията и лауреат на Националната олимпиада по информационни технологии за 2007 г. 
  • Росен Живков – основател и генерален мениджър на водещата компания за SharePoint софтуерни решения “Аbilitics”
  • Георги Георгиев – лектор в Академията на Телерик, дългогодишен състезател по информационни технологии

Всички състезатели, стигнали до финала, получиха сертификат за участие. Победителите си тръгнаха от турнира със специални награди и грамоти