Telerik Academy

Сподели тази страница

Интересни инициативи

Вижте най-новото около всички вълнуващи събития, които организираме и подкрепяме. Тук ще научите повече за нашите участия в различни инициативи, както и за интересни проекти на наши партньори и приятели.


Българският отбор ChicksBook е сред победителите на глобалния финал на NASA Space Apps Challenge

by User Not Found | май 22, 2013

С радост и гордост споделяме, че българският екип ChicksBook спечели вота на публиката (People’s Choice) в глобалното технологично състезание на НАСА “Space Apps Challenge”. Победителите завладяваха сърцата на хората по света с иновативно десктоп и мобилно приложениe за ефективно управление на домашна ферма.

В екипа ChicksBook участват Павел Колев, Кирил Николов, Атанас Керанов – възпитаници и настоящи студенти в Академията на Телерик, Иван Жеков, front-end разработчик в Телерик, и Стоян Иванов, разработчик. Те получиха покана за присъствие на изстрелването на космическата станция MAVEN през ноември 2013 г. в САЩ и ще се насладят на практически урок по летене в космоса по време на престоя си там.

За призовите места ChicksBook се състезаваха с още над 130 отбора от целия свят. Те се бориха за победа в шест категории – избор на публиката, най-добро приложение на данни, най-добро използване на хардуер, най-добра концепция за мисия в космоса, галактическо въздействие и  най-вдъхновяващ проект. На глобално ниво в състезанието се включиха над 9000 хакери, разработчици, дизайнери и ентусиасти от 83 града и превърнаха събитието в най-големия хакатон в света.

Поздравяваме победителите и се надяваме те да послужат за вдъхновение на всички вас. Мислете за проекти за Space Apps Challenge 2014 още отсега, за да бъдете догодина на тяхното място.