Telerik Academy

Мост между компаниите и технологичния талант

От: Ina Dobrilova | 05 юли 2018

Телерик Академия свързва утвърдени софтуерни компании и динамично развиващи се стартъпи с топ технологичния талант, преминал Telerik Academy Alpha – професионалната ни програма за подготовка на софтуерни инженери.

Радваме се, че към партньорската ни мрежа се присъединяват Software AG, Bosch Software Innovations, Soft2Run и Bright Consulting. Заедно с тях приятелите ни от Leanplum и Uber Engineering - Sofia продължават да разрастват българските си екипи, добавяйки нови отлично подготвени кадри.

Компаниите разполагат с директен достъп до курсистите на Telerik Academy Alpha, до техните резултати и представяне. Заедно с това партньорите ни имат възможност да предоставят реален проект, по който курсистите да работят в последния модул от обучението си. Наблюдавайки процеса на разработка, работа в екип и индивидуално, компаниите могат много точно да подберат най-доброто попълнение за своя екип.

Шестмесечно интервю

В действителност програмата става 6-месечно интервю, което цели да помогне както на компаниите да намерят най-подходящия за тях талант, така и на всеки курсист с неговия избор на работодател.

Kursove Po Programirane Telerik Academy

За да бъде този процес максимално ефективен, организираме серия от съвместни активности. Компаниите представят своята дейност, екип и продукти или услуги пред участниците и отговарят на въпроси. Малко след това курсистите посещават офисите на партньорите ни, за да усетят сами техните култура и ценности.

Подготовка от най-висок клас

В рамките на програмата участниците преминават през над 440 ч. технологични трейнинги и обучения за развитие на личностните и комуникационни умения, за да завършат като Master Junior специалисти. Професионалисти, които много по-бързо навлизат в процеса на работа и започват да допринасят за успеха на компанията още в началото на кариерното си развитие.

Programming Courses - Telerik Academy

Освен това възпитаниците на Академията традиционно достигат следващото професионално ниво за не повече от година според последното ни проучване. Друг любопитен факт е, че над половината получават заплащане по-високо от средното за ИТ сектора в България. Възпитаниците ни отдават бързото си професионално израстване на подготовката в Телерик Академия.

Нов прием в Telerik Academy Alpha

Отворен е приемът за програмата Telerik Academy Alpha с JavaScript. Кандидатури ще се приемат до 20 юли. 

А компаниите, които искат да се свържат с таланта на Телерик Академия, могат да научат повече от партньорската ни страница.