Telerik Academy

Campus X с награда „Иновация на годината“

От: Ina Dobrilova | 11 юни 2018

Campus X, най-големият частен инкубатор на технологични компании и талант в Югоизточна Европа, от който Телерик Академия е част, спечели 4 престижни отличия от годишните награди на b2b Media 2018. Така екипът ни стана най-награждаваният в рамките на конкурса.

Campus X получи голямата награда на конкурса „Иновация на годината“. Той беше отличен и с първо място в категория „Бизнес дебют на годината“ и второ място в категория „Инвестиция за устойчиво развитие“.

Campus X - b2b Awards 2018

Заедно с това почетното жури избра Телерик Академия за безапелационен победител в категория „Образователна идея“ с професионалната програма за подготовка на софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha.

В новата, 6-месечна програма участниците преминават през 440 ч. трейнинги, в които традиционният лекционен формат е заменен с интерактивен, персонализиран подход. Трейнърите влизат в ролята на ментори и фасилитатори на обучението. Фокусът е изцяло върху практическата подготовка на участниците, а залите наподобяват реалната работна среда. Програмата включва също теми извън програмирането, които развиват личностните и комуникационни умения на участниците.

Telerik Academy - b2b Awards (Educational Idea)

„С Campus X и Телерик Академия целим да осигурим правилната среда за развитието на технологичните компании и талант в България. Така че историята на Telerik да не бъде изолиран случай. Да създадем условия, в които успехът е устойчив процес и се мултиплицира.

Въпреки че дадохме официален старт на Campus X преди само 2 месеца, в него вече живеят редица стартиращи и утвърдени технологични компании с обща пазарна оценка от около 50 млн. евро и сериозни амбиции за растеж. Доверието на тези компании и днешните награди са показатели, че вървим в правилната посока“, сподели по време на събитието на b2b Media Бойко Яръмов, съосновател на Campus X и Телерик Академия.

Boyko Iaramov - b2b Awards

Бойко Яръмов, съосновател на Campus X и Телерик Академия, по време на Годишните награди на b2b Media 2018

Годишните награди на b2b Media 2018 включваха общо 20 категории, в които участие взеха компании с иновативни, креативни и социално-отговорни проекти от различни сектори у нас. Победителите бяха наградени по време на официална церемония на 8 юни в Софийската филхармония.