Telerik Academy

Стартира приемът в професионалната програма Telerik Academy Alpha с JavaScript

От: Ina Dobrilova | 06 юни 2018

Добри новини - отворен е приемът за Telerik Academy Alpha с JavaScript. Програмата за подготовка на софтуерни специалисти с JavaScript стартира на 20 август 2018 г. и е с продължителност 6 месеца. Крайният срок за кандидатстване е 20 юли. Непосредствено след него ще бъде открит приемът за Telerik Academy Alpha с Java, която започва на 8 октомври.

Програмата е насочена към студенти, хора с технологичен опит и специалисти от други сфери, които искат да се преквалифицират в областта на програмирането. Всеки желаещ може да премине успешно обучението с помощта на опитния трейнърски екип на Академията. В края на 6-месечната, интензивна програма  курсистите   разполагат с търсените от бизнеса практически знания, технологични и личностни умения, които да им осигурят бърз кариерен старт в ИТ сектора.

Кандидатстване

От кандидатите се изисква да подадат автобиография на сайта на Телерик Академия до 20 юли, след което да преминат онлайн когнитивен тест. Необходимо е също да се явят на входен изпит по основи на програмирането, като могат да изберат между езиците: JavaScript, C#, Java, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Изпитът изисква базови познания по програмиране, като не е необходим предишен опит в областта. Кандидатите могат да се подготвят с онлайн материалите на Телерик Академия, които включват задълбочени видео лекции, примерни задачи и решения.

Събитие „Кариера с JavaScript

На 28 юни от 19:00 ч. Телерик Академия организира кариерна вечер, в рамките на която специалисти ще представят възможностите за обучение в програмата и последваща професионална реализация с JavaScript. Събитието ще се проведе в обучителния център на Академията в Campus X, ж.к. Младост 1А, София. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация.

Професионална подготовка

Telerik Academy Alpha акцентира върху практическата подготовка на курсистите. В основата на програмата е заложен моделът на учене чрез правене. Така участниците усвояват новите знания, разработвайки индивидуално или в екип софтуерни решения при условия, близки до реалната работна среда.

В рамките на програмата участниците преминават през 440 часа трейнинги, 10-15% от които са посветени на развитието на личностните и комуникационните им умения. Те получават също ценни съвети за процеса на кандидатстване за работа от HR експерт, както и специализирана подготовка.

„Провеждаме обученията в малки групи, които позволяват индивидуален подход на преподаване, съобразен с нуждите на курсистите и моделите на учене, чрез които те усвояват материала най-ефективно. В процеса на обучение вплитаме и реални проекти и работа с компании, партньори на Телерик Академия. Така, след успешното завършване на Telerik Academy Alpha, участниците разполагат с търсените от бизнеса умения и могат да работят както в компаниите от партньорската ни мрежа, така и във всяка компания от ИТ сектора“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Професионалната Телерик Академия.