Telerik Academy

„Необходимо е постоянно да поддържате знанията си актуални“

От: Ina Dobrilova | 21 май 2018

Международната компания за ИТ услуги Endava навлезе на българския пазар в края на 2016 г. след като се обедини с холандската ISDC. Компанията е партньор на Телерик Академия, а сред клиентите ѝ са организации, които са световни лидери от финансовия, застрахователния, телекомуникационния и медийния сектор, дистрибуторските мрежи и туризма.

Какви са ролята и плановете за развитието на българския екип на Endava и какви качества и умения е необходимо да притежават хората, които искат да стартират кариера в софтуерната индустрия, разказва Павел Юсев, People Development Specialist в Endava.

Какви са плановете ви развитие на българския екип?
Endava избра да отвори офис в София заради квалифицираните ИТ специалисти, които могат да бъдат намерени тук. Вече имаме над 120 служители и очакваме да продължим да растем със стабилни темпове.

Търсим способни софтуерни инженери – разработчици, архитекти, тест инженери, Java, .NET, JavaScript, Scrum специалисти, специалисти по мобилни приложения, по автоматизирано тестване и бизнес анализатори. В екипите ни се включват и младши софтуерни специалисти. Отделно от това, компанията организира и стажантска програма, която обучава хора без практически опит в сферата. 

Какви качества търсите в един кандидат?
В Endava търсим хора, които искат да учат. Проектите, по които работим, включват едни от най-новите технологии. Не по-малко важна за нас е комуникацията и уменията за работа в екип.

Защо избрахте да си партнирате с Телерик Академия?
Телерик Академия е една от първите частни организации за обучение на ИТ таланти. Също така качеството на курсистите, които завършват Академията, е високо. В Endava ценим академиите като източник на качествени кадри и сме заинтересовани да си партнираме с тях.

Какво бихте посъветвали хората, които тепърва започват да се обучават в областта на програмирането?
Трябва да са готови да поемат предизвикателства и да се учат през целия си кариерен път. В съвременния динамичен свят човек е необходимо постоянно да поддържа актуални своите знания. Това е особено важно в програмирането, където специалистите трябва да са в крак с новите технологии.