Telerik Academy

На работа седмица след завършване на Професионалната Телерик Академия

От: Ina Dobrilova | 14 май 2018

Докато изучава компютърни науки в университета, Виктор Методиев решава да участва в Професионалната Телерик Академия. Целта е да разшири и надгради знанията си по програмиране и да даде летящ старт на кариерното си развитие. Резултатите не закъсняват. Само седмица след като завършва Академията започва работа като full-stack разработчик в българската софтуерна компания Grafixoft.

Viktor Metodiev - Telerik Academy Alumni

Визитка
Име: Виктор Методиев
Възраст: 24 г.
Професионална реализация: Full-stack разработчик в Grafixoft

Инвестиция в бъдещето
След като Професионалната Телерик Академия му е препоръчана от приятели, Виктор решава да комбинира обучението си в университета с Академията. Така да натрупа практически опит и умения, които да го изстрелят пред останалите кандидати, търсещи професионална реализация в областта на програмирането.

„За разлика от университета, курсовете в Телерик Академия са изключително практически ориентирани. Това ми помогна да започна работа веднага след края на програмата“, споделя Виктор.

В Академията Виктор усвоява в дълбочина ключовите принципи и практики в програмирането: „Това ми позволи да се адаптирам бързо към нови за мен програмни езици и технологии, както и да се чувствам уверен в това че мога да допринасям с уменията си във всякакви проекти.“ 

Технологични и личностни умения
Още в началото на програмата Виктор е впечатлен от отдадеността на трейнърския екип на Академията. С тяхна помощ и заобиколен от курсисти, устремени към успеха също като него, Виктор бързо развива както технологичните, така и личностните си умения. 

„По време на програмата надградих значително техническите си умения. Но също така се научих да работя в екип, да разпределям времето си и да решавам по-ефективно проблемите, с които се срещам“, разказва той. 

Летящ старт
Напълно удовлетворен от стандарта си на живот и естеството на своята работа, Виктор вярва, че е намерил своето истинско призвание и правилното място за себе си.

„Работя в приятна атмосфера и харесвам това, което правя. Получавам добро възнаграждение за полаганите усилия и мога да задоволявам всички свои нужди“, споделя Виктор. 

Постоянно развитие
Днес Виктор е full-stack разработчик в Grafixoft, където успешно комбинира работата си със следването в университета. Но не това е водещото при избора му на работодател: „В компанията най-много ми харесва постоянния стремеж за повишаване на ефективността на работния процес и наличието на опитни професионалисти, които винаги са готови да помогнат.“

В Grafixoft Виктор работи по мащабен проект, който включва създаване на нови функционалности и оптимизиране на вече съществуващи такива. Заедно с това той трупа ценни опит и знания, опознавайки различни области от разработката на едно Enterprise приложение.

Съвет към начинаещите
„Професионалната Телерик Академия изисква много усилия и отдаденост. Но ако искате да се занимавате с разработка на софтуер, Академията определено е най-правилното място за това и си заслужава“, съветва хората, които тепърва избират да се занимават с програмиране.

Нови приеми в Професионалната Телерик Академия
Приемът за 6-месечната програма за подготовка на софтуерни специалисти - Telerik Academy Alpha е отворен. Вижте как можете да кандидатствате, за да дадете начало на успешния си професионален старт в ИТ сектора.