Telerik Academy

Нови приеми в Професионалната програма на Телерик Академия

От: Ina Dobrilova | 09 май 2018

Кандидатстването в Telerik Academy Alpha .NET е отворено от днес до 5 юни. Кандидатстването за Alpha JavaScript e от 6 юни до 20 юли 

Предстоят два нови приема за Професионалната програма за обучение на софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha. Кандидатите ще могат да избират между технологиите .NET и JavaScript.

Кандидатстване за  Теlerik Academy Alpha .NET до 5 юни
Желаещите да усвоят .NET и да стартират успешно кариера в ИТ сектора могат да кандидатстват в програмата от днес до 5 юни. Необходимо е да подадат автобиография на сайта на Телерик Академия, да преминат онлайн когнитивен тест и да се явят на входен изпит по програмиране. Изпитът изисква единствено базови познания по програмиране с език по избор на кандидата: C#, JavaScript, Java, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Подготвителни материали за него могат да бъдат намерени на онлайн. Обучението започва на 2 юли.

.NET and JavaScript Trainings - Telerik Academy Alpha

Събитие „Кариера с .NET“
На 17 май от 19:00 ч. Телерик Академия организира събитие, посветено на възможностите за кариерна реализация с .NET. Кариерната вечер ще се проведе в обучителния център на Академията в Campus X, ж.к. Младост 1А, София и е насочена към всички, които искат да стартират професионалната си реализация в софтуерната индустрия. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация

Кандидатстване за Теlerik Academy Alpha JavaScript от 6 юни до 20 юли
Аналогични са изискванията и към кандидатите в Telerik Academy Alpha JavaScript. Програмата стартира през август, а приемът за нея ще бъде отворен в периода 6 юни – 20 юли. Така кандидатите разполагат с над 10 седмици за подготовка с материалите, които вече са достъпни онлайн.

Професионалната програма на Телерик Академия е с продължителност шест месеца и включва над 440 часа технологични обучения, практически упражнения и трейнинги, развиващи комуникационните и личностни умения на участниците. Обученията се провеждат в групи до 35 души и при условия, близки до реалната работна среда.

„Опитът ни показва, че с правилния метод на преподаване, индивидуален подход и внимателно подбран материал, всеки мотивиран да се развие в сферата на програмирането, може да постигне успех. Затова събрахме доказалите  се през последните 9 години обучителни практики в Telerik Academy Alpha. Така можем да помогнем на младите хора бързо и ефективно да се преквалифицират или надградят познанията си и да започнат работа в една от най-перспективните индустрии в България, както и да захраним сектора с отлично подготвен талант“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Професионалната Телерик Академия.

В рамките на програмата участниците усвояват ключови концепции от програмирането и едни от най-използваните в глобален мащаб технологии. Във финалния етап те разработват цялостен софтуерен проект, зададен от бизнеса. Курсистите получават също ценни съвети за кандидатстване за работа от HR специалист и високоценен от индустрията сертификат.  След завършване те могат да започнат работа във всяка компания от ИТ сектора, като разполагат и с директен достъп до партньорската мрежа на Телерик Академия от над 30 технологични компании.

„Времето и усилията, които отделих за Телерик Академия са една от най-добрите ми инвестиции до момента. За мен и много мои познати няма образователна организация в България, която да си заслужава повече. Това са хора, които се връщат в България, други напускат работата си, а трети поставят на заден план университетското си обучение, за да се отдадат изцяло на Академията“, разказва Калин Костов, софтуерен разработчик в Tick42 и възпитаник на Професионалната Телерик Академия.