Telerik Academy

Стартира първата ни професионална програма с Java и Android

От: Ina Dobrilova | 29 март 2018

Започна приемът за новото издание на професионалната програма Telerik Academy Alpha. Обучението, което стартира на 28 май, за първи път ще акцентира едновременно върху технологиите Java и Android.

Кандидатстването в програмата е отворено до 27 април, като ранната регистрация е до 20 април. Желаещите е необходимо да подадат CV на сайта на Академията, след което да се явят на входен изпит по основи на програмирането с Java и да преминат през допълнителен когнитивен тест. Не се изискват задълбочени предварителни знания, нито предишен опит в областта на програмирането. Подготвителни материали за приемния изпит могат да бъдат намерени на сайта на Академията.„Основният фокус на програмите ни е върху качеството на обучението и успешната реализация на нашите курсисти. Затова въпреки високия интерес запазваме размера на групите ни до 30-35 души. Заради силните кандидатури в стартиралата преди дни програма с Java, организираме извънредно ново издание този път с Java и Android, което ще открие още повече професионални възможности за участниците“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Професионалната Телерик Академия.

Фокус върху практиката
Telerik Academy Alpha подготвя младши софтуерни специалисти за летящ кариерен старт в ИТ индустрията. В рамките на шест месеца участниците изграждат практически опит и знания, отговарящи на нуждите на бизнеса, като работят по проекти и в условия, близки до реалната работна среда. Те преминават задълбочени технологични курсове както и трейнинги за развитие на личностните и комуникационни умения с продължителност 440 часа.

Персонализиран подход на обучение
Програмата заменя традиционния лекционен формат на преподаване с  персонализиран подход на обучение, при който трейнърите влизат в ролята на ментори и фасилитатори на обучението. Заедно с това участниците получават подготовка и насоки при процеса на кандидатстване за работа от HR специалисти, които целят да подпомогнат персоналното и кариерно развитие на участниците.По-бърз кариерен старт
След завършване на програмата курсистите ще разполагат с необходимите знания и умения, за да започнат работа като уеб програмисти с Java и разработчици на мобилни приложения с най-популярната в света операционна система за мобилни устройства Android. Те могат да стартират кариерата си при един от 30-те партньори на Телерик Академия, без да заплащат своето обучение, или в друга технологична компания и самостоятелно да покрият таксата за получената подготовка. 

„Като човек, който се преквалифицира, не мога да посоча само един елемент, който е допринесъл за моята кариера, защото Телерик Академия помогна изцяло за кариерния ми старт в ИТ сектора“, коментира Радослав Георгиев, който започва работа като младши софтуерен разработчик в Grafixoft малко след като е завършил Академията.

За да бъдете на неговото място само след 6 месеца, включете се в новото издание на Telerik Academy Alpha до 27 април.

Телерик Академия разполага с близо 10-годишна история, в рамките на която в професионалните ни програми са се обучавали над 4800 души. Днес 98% от възпитаниците ни работят в софтуерната индустрия според проучване, проведено сред курсистите, завършили Професионалната Телерик Академия в периода 2010-2016 г. Почти всички (98%) посочват ролята на Академията като водеща за успешния си кариерен старт.