Telerik Academy

Партньорската мрежа на Телерик Академия продължава да се разширява

От: Ina Dobrilova | 15 март 2018

В нея се включват Leanplum, Endava, Honeybee, Progress, MobiSystems, Rhythm Engineering и Telelink (обновена)

Едни от най-иновативните компании в България са партньори на Телерик Академия, за да гарантират достъпа си до топ Master Junior талант. Специалисти, които са добре подготвени от самото начало да започнат да допринасят за успеха на бизнеса им и бързо да се развият до следващото професионално ниво.

Радваме се да споделим, че към партньорската ни мрежа се присъединяват Leanplum, Endava, Honeybee, Progress, MobiSystems, Rhythm Engineering и Telelink.  А заедно с тях приятелите ни от Uber, Tick42, Grafixoft, Accedia и InterConsult Bulgaria (ICB) продължават и през 2018 г. активно да разширяват екипите си с нови попълнения.

„Една четвърт от новоназначените софтуерни специалисти в компанията през 2017 г. са възпитаници на Телерик Академия. Те разполагат с необходимите технологични познания и най-вече нагласа, че трябва постоянно да учат и развиват уменията си. Освен това успяват да навлязат в процеса на работа много по-бързо от повечето младши специалисти - в някои случаи само в рамките на няколко дни“, коментира Стоян Дамов, съосновател и главен директор „Технологии“ в Tick42.

Компаниите ще получат директен достъп до курсистите в професионалната програма Telerik Academy Alpha. Те имат възможност лично да се запознаят с участниците, както и ще разполагат с достъп до подробна информация за тяхното обучение, личностни умения и представяне в програмата.

За курсистите това е чудесна възможност да опознаят отблизо компаниите и да се срещнат с водещи специалисти в областта на разработката на софтуер. Ранната кариерна ориентация още в процеса на подготовка и регулярният контакт с водещи технологични компании са още една предпоставка за бързия кариерен старт на участниците.

Шестмесечната програма Telerik Academy Alpha подготвя софтуерни специалисти, които разполагат с търсените от бизнеса технологични знания, практически опит и личностни умения. Участниците преминават през интензивно обучение, което включва 440 часа трейнинги, екипни и индивидуални проекти, наподобяващи реалната работна среда, както и курсове за развитие на личностните и комуникационни умения.

*Новината беше обновена на 30.03.2018 г. с допълнението, че Telelink се включва в партньорската мрежа на Академията.