Telerik Academy

Kариерна вечер в Телерик Академия, посветена на Java

От: Ina Dobrilova | 07 февруари 2018

Събитието ще представи възможностите за подготовка и развитие в софтуерната индустрия с полулярния програмен език

На 13 февруари от 19:00 ч. в Телерик Академия организираме събитие, на което ще представим възможностите за практическа подготовка и професионално развитие в софтуерната индустрия на тема „Как да стартирате кариера с Java“.

Събитието ще акцентира върху един от най-използваните програмни езици в света Java, като адресира острата нужда от профилирани специалисти у нас. Участието е отворено за всички желаещи, които искат да надградят уменията си или да се преквалифицират в областта на програмирането. Необходима е предварителна регистрация.

В рамките на събитието водещите експерти Христо Ганев, технически директор на Proxiad в България, и Атанас Игнатов, мениджър на софтуерен екип в Experian, ще говорят за кариерните възможности с Java. Участниците ще научат повече за качествата и уменията, необходими за успешен кариерен старт в ИТ сектора, както и за програмата за подготовка на софтуерни специалисти – Telerik Academy Alpha Java. Те ще получат също ценни съвети относно подготовката и кандидатстването в програмата, както и последващото развитие директно от възпитаници на Академията.

Telerik Academy Alpha Java е първата професионална програма на Академията с фокус върху популярния език. Обучението ще стартира през март и е безплатно за курсистите. От кандидатите се изисква да подадат CV и мотивационно писмо на английски език на сайта на Телерик Академия до 23 февруари. Като следваща стъпка е необходимо да преминат входен изпит по основи на програмирането с Java, подготвителни материали за който са достъпни онлайн. Финалният етап от приема представлява когнитивен тест и интервю, което изследва мотивацията на кандидатите.