Telerik Academy

Най-важният урок

От: Boyko Iaramov | 27 ноември 2017

В професионалния си път съм се срещал с много и различни хора. Бил съм изненадван – приятно и неприятно. Но това, което се затвърди в мен, е че искам да продължавам да се боря за място под слънцето за добрите, можещите и желаещите хора. Тези, на които ще поверим бъдещето на България.

На 24 ноември завърши първата кохорта по изцяло новата ни програма, Telerik Academy Alpha, както и Сезон 8 от предишния ни формат на обучение. С тях кохортите, които завършиха от отделянето на Телерик Академия като самостоятелна компания, вече са три. Този петък беше за мен и моментът на истината.

Заедно с екипа имах честта и удоволствието да поздравя 150 човека, които отдадоха стотици часове от своето време на Академията. 150 усмихнати, уверени и заредени с правилния „заряд“ курсисти, които тръгват по самостоятелния си професионален път.

През последните месеци екипът на Телерик Академия поиска много от тях, за да им даде много повече в замяна. Искахме, разбира се, да отворят себе си към изцяло нов свят на знания и умения. Преди всичко обаче искахме да ги научим да останат „хора“ в сложното общество, в което живеем. Като им помогнем да изградят и запазят тази част от себе си, която ги учи на уважение, емпатия и доброта, смятаме че сме инвестирали в най-важния аспект на личността.

На завършването на Сезон 8 и Alpha 1, стискайки ръката на всеки един от тези специални 150 човека, лично усетих заряда, който носят. Мигът, в който курсистите ни повикаха на сцената, за да ни връчат специално изработен подарък от името на всички завършили, е моментът, в който разбрах, че сме си свършили работата. Випускниците ни вече прилагаха най-важния урок от Академията – бъди човечен, бъди скромен, отдай нужното уважение на този, който ти е помогнал и предай нататък.

Най-хубавото и в Телерик преди години, и в Телерик Академия днес са хората, които успяха да изградят, но и да запазят най-доброто в себе си. За тях, непреодолими пречки никога няма да има и нашите врати ще са винаги отворени.

На курсистите от Сезон 8 и Alpha 1 - благодаря от името на целия екип за избора да сте с нас през тези месеци. Благодарим ви за вниманието, с което ни удостоихте и прекрасния подарък, който винаги ще има специално място в сърцата ни. Много успехи и попътен вятър на всеки един от вас!

Бойко и екипът на Телерик Академия

Етикети: homepage-news, academyNews