Telerik Academy

Курсистите в Telerik Academy Alpha 2 – млади и амбициозни

От: Ina Dobrilova | 22 ноември 2017

Броени дни след успешния финал на първото издание на Telerik Academy Alpha, 6-месечната ни програма за подготовка на Full-stack софтуерни специалисти, стартираме нов неин сезон. Този път с две направления, в които паралелно ще се изучават технологиите .NET и JavaScript.

Впечатляващa група

Дипломиран в Англия физик, доктор по аналитична химия, разработващ лекарства в помощ с борбата срещу рака, ученик в Младежката Телерик Академия, теолог, специалист с 10+ г. международен опит в автомобилната индустрия, избрал да се върне в България, дългогодишен консултант в една от „Големите четири“ компании, специализирани в извършването на одитни услуги. Това са само малка част от голямото разнообразие от активни и амбицирани да успеят в България хора, с които се радваме, че ще работим през следващите месеци.

За да станат част от програмата, кандидатите трябваше да преминат през входен изпит по основи на програмирането, за който имаха 3 месеца за подготовка, да преборят сериозната конкуренция на входа и да демонстрират мотивацията си по време на интервю с екипа на Телерик Академия. 

Отличилите се в този процес на селекция заслужиха своето място в редиците на Telerik Academy Alpha. Топ 20% от кандидатите бяха приети в програмата, където през следващата половин година с помощта на опитните ни технологични трейнъри и с индивидуален подход на обучение, ще усвоят търсените от бизнеса технологични умения и ще надградят личностните си компетенции.Изключителни индивидуалности

Новите ни курсисти са мотивирани и активни – от студенти и дванадесетокласници, в самото начало на кариерното си развитие,  до специалисти с дългогодишен опит в други индустрии, които целят да се преквалифицират в областта на софтуерното инженерство

Средната възраст на участниците е 26 г., като близо една-трета от тях са студенти, а други вече са завършили висшето си образование. Най-много са представителите на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (19%), следвани от възпитаниците на Университета за национално и световно стопанство (17%) и Технически университет - София (16%). Равен е процентът на курсистите (по 9%) от Университета по архитектура, строителство и геодезия и тези, учили в чужбина. Любопитно е също, че 36% идват от компютърни, технически и инженерни специалности, а 16% от икономически.

Telerik Academy Alpha е най-новата програма на Телерик Академия, създадена изцяло в отговор на нуждите както на учащите, така и на бизнеса и която предоставя летящ кариерен старт само за 6 месеца. Водена от най-новите стандарти и практики в обучението, програмата предоставя на курсистите достъп до практически проекти и работна среда, близки до реалните. В допълнение към технологичните курсове се организират и обучения, които развиват професионалните, личностните и комуникационни умения на участниците. Въоръжени с пълния набор от знания и умения, нашите „master junior“ специалисти бързо биват наети и започват да допринасят за успеха на екипа и компанията още с първите дни на работа.