Telerik Academy

Животът в Telerik Academy Alpha: Димитър Йорданов и Милена Иванова

От: Ina Dobrilova | 05 октомври 2017

В серия от блиц интервюта с курсисти, които се обучават при нас, ще ви покажем от първа ръка какви са животът и атмосферата в Телерик Академия. Днес ви срещаме с Димитър Йорданов и Милена Иванова, които се обучават в първи сезон на Telerik Academy Alpha.

Димитър е на 26 г., студент е в Русенския университет в специалност „Мениджмънт и сервиз на техниката“. В свободното си време обича да кара ски и да играе настолни игри. Милена е на 34 г., има три деца и докторска степен по „Физика на атомите и молекулите“. Двамата са коренно различни като опит и интереси, но ги обединява желанието им да се преквалифицират в сферата на софтуерното инженерство.

Защо решихте да участвате в Telerik Academy Alpha?
Милена: Защото така само за 6 месеца мога да усвоя голям набор от теоретични и практически знания в областта на софтуерното инженерство.
Димитър: Искам да стартирам кариерното си развитие в ИТ сектора. Преди няколко месеца се преместих в София и започнах да търся възможности  за обучение. По всички канали стигах до едно и също: „Ако успееш да завършиш Телерик Академия, без проблеми ще започнеш работа“. Реших да участвам, за да преследвам това, което ми е интересно и да си дам най-добрия шанс за успех.

С какъв опит в областта на програмирането стартирахте обучението си в програмата?
Милена: Започнах да се занимавам с програмиране самостоятелно, чрез онлайн материалите на Академията. Когато научих за старта на Telerik Academy Alpha, веднага разбрах, че това е невероятна възможност и реших да опитам.
Димитър: Учих в Техническия университет в Хамбург-Харбург, където два семестъра имах С и С++. Честно казано и двата курса ми бяха трудни, но определено ми дадоха добра основа, когато се готвих за входния изпит.

Как се подготвихте за входния ни изпит?
Милена: Изгледах последователно видео лекциите на Телерик Академия за двата курса по C#, водех си записки, решавах си домашните и когато се появи възможността, се явих на изпита.
Димитър: Научих за приема 2 седмици преди входния изпит и следвах препоръките, дадени на сайта. Гледах някои предходни лекции, след което скочих към задачите от предни изпити. Това, което не знаех, се опитвах да разбера и науча.

Кое според вас е най-полезното от програмата до момента?
Милена: За мен най-полезно до момента е обратната връзка, която получавам от лекторите, задачите, които решаваме и коментираме заедно, и средата, която ми дава възможност да получа по-голямо познание в сферата.
Димитър: Най-полезното за мен е дискусията, която водим всеки ден. Не отивам в залата с нагласата, че „днес ще ни говорят за нещо, утре ще трябва да го знаем, да предадем домашни и да се стараем да не ни скъсат“. Всички сме там, за да обсъждаме нещо, което истински ни вълнува, да се учим един от друг и да споделяме опит и идеи.

Кое е най-интересното от обучението ви?
Милена: Решаването на задачи – предизвикват ме и удоволствието е голямо, когато достигнеш до решението.
Димитър: Най-много ме впечатляват желанието и отдадеността на трейнърите да ни предадат техните знания и да ни научат. Невероятни са.

Бихте ли препоръчали Telerik Academy Alpha на свои познати? Защо?
Милена: Бих препоръчала програмата на всеки, който е запален, независимо дали е начинаещ или с повече опит. Достатъчно е да има желание за упорит труд, ежедневна работа и нови знания.
Димитър: На 100%.. Ако имаш ЖЕЛАНИЕ, давай. Ако имаш желание, но не си сигурен/на в знанията си или в това какво и колко можеш - давай още повече. В Академията не само ще те научат, но и ще те надъхат. 

Ако искате да бъдете на тяхно място, кандидатствайте за новия сезон на Telerik Academy Alpha до полунощ на 11 октомври.