Telerik Academy

Емануела Кожушкова става част от екипа ни

От: Ina Dobrilova | 20 септември 2017

Семейството ни продължава да расте. Към екипа ни се присъединява Емануела Кожушкова – експерт в областта на управлението и развитието на талант. Тя ще заеме длъжността директор „People and Company Success“.

В Телерик Академия Емануела ще отговаря за всички стратегически програми и активности, които подпомaгат както компаниите партньори при привличането на талант, така и курсистите в процеса на развитие на ключови личностни умения за успешна кариерна реализация. Тя ще консултира бизнеса и участниците в Професионалната Телерик Академия, улеснявайки връзката между компаниите и подходящите за тях кандидати. Успоредно с това Емануела ще работи и с нашите курсисти за развитието и надграждането на техните социални и комуникационни компетенции, които бизнеса в България определя като ключови.

„В разговори с много от компаниите в България една от най-наболелите теми, освен липсата на добре подготвени ИТ кадри, е и намирането на талант, който споделя културата и ценностите на компанията и притежава добре развити личностни качества и поведенчески умения. Затова с помощта на Емануела, нейните дългогодишен опит и експертиза, искаме да фасилитираме контакта между партньорите и идващия от Телерик Академия талант, за да срещнем по най-добрия начин нуждите на бизнеса с тези на курсистите“, коментира Бойко Яръмов, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.

Емануела притежава международен опит в сферата на подбора, изграждането и управлението на човешки капитал. Преди да стане част от екипа на Телерик Академия, тя заема ролята глобален мениджър „Управление и развитие на таланта“ в Progress. На тази позиция Емануела разработва и имплементира иновативни практики за управление и развитие на таланта.  Също така тя интегрира новаторски подход, който проследява и подобрява представянето на служителите. Той подпомага професионалното развитие на всички над 1500 души в офисите на компанията в Европа, САЩ, Южна Америка, Азия и Австралия.

През 2012-2014 г. Емануела е част от екипа, отговарящ за таланта във водещия софтуерен доставчик Telerik. След придобиването му от Progress през 2014 г.,  под нейното ръководство компанията  въвежда общ глобален подход за определяне на целите на служителите. Професионалният й опит включва още различни позиции в Coca-Cola HBC и Американския университет в България. Завършила е магистратура по организационни науки в Tilburg University в Холандия и бакалавърска степен по интегрирана когнитивна и социална психология от Jacobs University в Германия.

Професионална Телерик Академия

Приемът за новата, 6-месечна програма за професионална подготовка – Telerik Academy Alpha е отворен до 8 октомври. Желаещите могат да се обучават в едно от две направления – разработка на уеб приложения с .NET и с JavaScript. Кандидатстването включва подаване на CV и мотивационно писмо и преминаване на изпит по основи на програмирането, както и на интервю.

Завършилите Професионалната Телерик Академия се реализират във водещи технологични компании като Amazon, Google, SAP, VMware, IBM, Skyscanner, Leanplum и редица други. Възпитаници на Академията допринасят и за успеха на 20 от 25-те най-големи софтуерни фирми в България.