Telerik Academy

Telerik Academy Alpha стартира нов прием през октомври

От: Ina Dobrilova | 28 юни 2017

Кандидатите без предварителен опит имат три месеца да се подготвят онлайн за приемния изпит

Имаме страхотна новина за вас. Следващият прием за Telerik Academy Alpha ще бъде през октомври. Освен това, хора без предишни знания по програмиране вече могат да кандидатстват за 6-месечната ни програма. За целта имате три месеца да се подготвят онлайн за успешното преминаване на входния изпит през октомври. Ако вече имате базови познания, можете директно да кандидатстват през есента. Ето какво предстои:

Процес на кандидатстване

Процесът по кандидатстване ще започне през октомври и включва подаване на CV и мотивационно писмо, както и явяване на изпит по програмиране и участие в интервю. На база на цялостното представяне на кандидатите ще бъдат избрани курсистите, които ще започнат своето безплатно обучение в Telerik Academy Alpha през ноември.

Подготовка за входен изпит

Обучението включва две профилирани програми, от които участниците могат да избират - разработка на уеб приложения с .NET и с JavaScript. Спрямо избраното направление кандидатите е необходимо да преминат входен изпит съответно с езика C# или JavaScript. Тези от тях, които не разполагат с предишни знания в областта, могат да се подготвят за изпита в периода юли-септември. С помощта на специално подбрани онлайн материали те имат възможност последователно и по систематизиран начин да усвоят основите на програмирането, като сами определят честотата и темпото, с които да се обучават.

„Вярвам, че независимо от липсата на предишен опит и знания по програмиране, всеки човек, който има интерес в областта, е напълно способен да се подготви с онлайн материалите ни за старт в Telerik Academy Alpha. Като използват следващите месеци за самообучение, кандидатите ще разполагат с равен шанс на входа на програмата през есента. Това в комбинация със силна мотивация са ключовите елементи за участниците, за да започнат те успешно обучението си и след това да стартират кариера в ИТ индустрията“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Софтуерната Телерик Академия.

Telerik Academy Alpha

Като еволюира 12-месечната програма на Академията, Telerik Academy Alpha подготвя участниците за успешен кариерен старт в софтуерната индустрия за два пъти по-кратко време. Обучението е подходящо както за хора без предишен опит и знания по програмиране, така и за студенти и специалисти с базови познания в областта. При успешно завършване на програмата курсистите получават сертификат и могат да започнат работа в сектора.

Първото издание на Telerik Academy Alpha стартира в края на юни с участници, които вече притежават базови познания. Основен фокус на програмата са персонализираният подход на обучение и изграждането на търсените от бизнеса практически и личностни умения.