Telerik Academy

Васил Терзиев влиза в борда на директорите на технологичната компания MacStadium

От: Ina Dobrilova | 01 юни 2017

Съоснователят на Телерик Академия ще съветва единствения световен доставчик на частни хостинг услуги в „облака“ за Mac Pro

Васил Терзиев, съосновател на Telerik и Телерик Академия, която разширява и надгражда традиционното обучение в сферата на дигиталните технологии, се присъединява към борда на директорите на американския световен доставчик на частни хостинг услуги в „облака“ - MacStadium. Заедно с него е назначен и Хосе Сегрера, главен финансов директор на Terremark Worldwide, придобита през 2011 г. от Verizon Communications.

„Васил и Хосе разполагат с богат набор от практически знания и релевантен опит, които ще бъдат изключително ценни за екипа ни. За нас е чест, че и двамата се присъединяват към борда на директорите на MacStadium и очакваме с нетърпение техния принос и подкрепа за постигането на стратегическите за компанията цели“, коментира Грегъри Макгрю, главен изпълнителен директор на MacStadium.

Васил Терзиев е бивш главен изпълнителен директор на водещата българска софтуерна компания Telerik, която той съосновава през 2002 г. заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев. Само в рамките на няколко години компанията се превръща в световен лидер при доставчиците на софтуерни решения, с общност от над 1.4 млн. разработчици и клиентска база от над 130 хил. души в глобален мащаб.

През 2014 г. Telerik е придобита от американската технологична компания Progress, в която Васил Терзиев поема поста главен директор „Иновации“. На тази позиция той отговаря за дългосрочната стратегия за разрастването на компанията. В началото на 2017 г. Терзиев, заедно с останалите съоснователи на Telerik се отделят от Progress и поемат стратегията и развитието на образователната организация Телерик Академия като самостоятелно бизнес начинание.

„В Telerik бяхме изцяло посветени на общността ни от разработчици, предоставяйки поддръжка и грижа за клиентите, която диктува стандарта на индустрията. Както Telerik, MacStadium също е фокусирана да въоръжи разработчиците на iOS софтуер с инструментите, услугите и инфраструктурата, необходими за ефективната колаборация в екипите, както и да им помогне да отговорят на постоянно увеличаващия се брой цикли на пускане на продукти на пазара. Много се вълнувам, че ставам част от борда на MacStadium и ще помагам на компанията да достигне следващото ниво в развитието й“, коментира Васил Терзиев. 

Създадената през 2009 г. Телерик Академия е един от най-успешните образователни проекти в България. От старта й досега, над 11 300 човека са се обучавали присъствено в Телерик Академия, 42 500 онлайн потребители са ползвали учебните й ресурси, като онлайн библиотеката й от над 3800 видео лекции има над 5,5 милиона гледания.

Етикети: homepage-news, academyNews