Telerik Academy

Стартира Telerik Academy Alpha - нова програма със сертификат за 6 месеца

От: Ina Dobrilova | 22 май 2017

С изцяло нов метод на преподаване съкращаваме наполовина времето за покриване на стандартната програма на Софтуерната Телерик Академия

Telerik Academy Alpha е една от първите ключови иновации, която въвеждаме след отделянето си като независима организация. Новата програма за подготовка на младши софтуерни специалисти ще бъде с продължителност само 6 месеца, а на края успешно завършилите курсисти ще получат сертификат. Безплатното обучение е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране, искат да натрупат практически умения и да започнат работа в ИТ индустрията с летящ старт.

С изцяло нов метод на преподаване и учене, съкращаваме от 12 на 6 месеца времето за покриване на стандартната програма на обучение. Базирана на иновативни техники и световнопризнати методи на преподаване, Telerik Academy Alpha ще помогне на курсистите да усвоят в дълбочина същия набор от знания и умения в областта на програмирането, както в традиционната програма, но по-бързо и ефективно.

Telerik Academy Alpha

Кандидатствай до 7 юни

Приемът в пилотното обучение ще бъде изключително конкурентен, като само 25 курсисти ще могат да вземат участие. Процесът по кандидатстване включва три етапа. Първият е подаване на CV и мотивационно писмо на сайта на инициативата до 7 юни. Следва явяване на изпит, който тества уменията на кандидатите по програмиране с езика C#. Успешно издържалите изпита ще се явят на интервю, което оценява мотивацията им за участие и нивото на владеене на английски език.

Изисквания към кандидатите

Кандидатите е необходимо да притежават базови познания по програмиране със C#, да бъдат готови да се фокусират изцяло върху обучението си през следващите 6 месеца и да искат да започнат работа в софтуерната индустрия. Предишен професионален опит в областта не е необходим. Програмата е интензивна и изисква задължително присъствено участие. Курсистите ще разполагат с една седмица почивка след всеки пет седмици обучение.

Старт на 26 юни

Програмата започва на 26 юни и ще се провежда присъствено всеки ден от работната седмица в трейнинг центъра на Телерик Академия в ж.к. Младост. Основен фокус на Telerik Academy Alpha ще бъде работата по реални проекти както индивидуално, така и в екип, и персоналният подход на обучение, съобразен с нуждите на всеки курсист. Традиционният лекционен формат ще бъде заменен с интерактивен, персонализиран подход, в който трейнърите ще влязат и в ролята на ментори на участниците. Обучението включва също теми отвъд програмирането, които ще подпомогнат развитието на личностните и поведенческите умения на курсистите и тяхното предприемаческо мислене.

„Като комбинираме натрупания през годините опит на Телерик Академия с иновативни методи на преподаване в съответствие със световните тенденции, ще съкратим наполовина времето, необходимо за усвояване на ключовите умения от традиционната ни програма. Така в рамките само на 6 месеца участниците ще натрупат знанията и опита, с които да стартират своята кариера в софтуерната индустрия“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Софтуерната Телерик Академия.

Софтуерната Телерик Академия е програма на образователната компания Телерик Академия, която в началото на 2017 г. се отдели като самостоятелна организация и партньор на всички компании в ИТ индустрията в България. От създаването на програмата през 2009 г. досега над 4700 души са се подготвяли присъствено в нея за професия в сферата на софтуерното инженерство.

Научете повече за Telerik Academy Alpha и кандидатствайте до 7 юни от сайта на програмата.