Telerik Academy

Ученици от младежките инициативи на Телерик Академия завоюваха 10 медала на НОИТ 2017

От: Ina Dobrilova | 16 май 2017

На 14 май във Варна се проведе финалният етап от Националната олимпиада по информационни технологии (НОИТ). В него участие взеха ученици от цялата страна на възраст 12-18 г., които успешно преминаха първите два кръга на състезанието. Въпреки силната конкуренция, възпитаниците на младежките ни инициативи демонстрираха много високо ниво и заслужено си тръгнаха от турнира с 10 медала. Също така, 50% от всички лауреати в НОИТ 2017 са участвали в обучения на Телерик Академия.

В първата състезателна група (5-8 клас) ученици от Детската Телерик Академия завоюваха 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал, както и много грамоти за отлично представяне.

При по-големите състезатели (9-12 клас) – петима ученика, които в момента участват или по-рано са се обучавали в Училищната Телерик Академия, завоюваха призови места. С 2 златни медали си тръгна Антон Колов, злато получи и Елизар Емануилов. Сребърни медали заслужиха Ивета Македонска и Звездин Бесарабов, а с бронз си тръгна Йоан Маринов.


Мотивацията и успехите на учениците ни вдъхновяват да бъдем изцяло отдадени на каузата да подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето. Щастливи сме, че от старта на младежките инициативи на Телерик Академия през 2010 г. до днес над 6 500 ученици са се обучавали присъствено на програмиране и дигитални технологии при нас и с пълна сила продължаваме обученията.