Telerik Academy

Телерик Академия разширява своя маркетинг екип

От: Ina Dobrilova | 06 март 2017

Екипът на Телерик Академия се разраства. Към организацията се присъединяват Александра Мечкова, която ще заеме позицията главен директор „Маркетинг“, и Ина Добрилова в ролята на мениджър „ПР и маркетинг“.

Като част от разширения маркетинг екип те ще отговарят за общата бранд визия, маркетинг и комуникации на Телерик Академия. Сред основните задачи на екипа ще бъдат изграждането на холистична маркетинг стратегия и бранд идентичност за всички нейни инициативи.

Alexandra Mechkova and Ina Dobrilova, Telerik Academy

Ина Добрилова (вляво) и Александра Мечкова

Александра Мечкова е експерт с над 12 години опит в сферата на ПР, бранд и корпоративните комуникации в технологичния сектор. Преди да стане част от екипа на Телерик Академия, Александра изпълнява функцията старши мениджър „Глобален ПР“ в Progress. На тази позиция отговаря за външните комуникации и връзките с медиите на компанията в ЕМЕА (Европа, Близкия изток и Африка), Латинска Америка, Азия и Австралия и ръководи базирания в България ПР екип на Progress. През 2012 г. Александра се присъединява към Telerik, където създава ПР програмата и екипа на компанията и участва в изграждането на бранда на Telerik в България. Като част от екипа на Telerik и след това на Progress Александра играе ключова роля за ребрандирането на компанията през 2014 г. и 2016 г., както и по време на придобиването на българската компания от Progress. Александра има магистърска степен по „Управление на комуникациите“ от Emerson College в Бостън, САЩ, бакалавър е по социални науки от Jacobs University Bremen в Германия и е стипендиант на Fulbright.

Другият нов член на екипа на Телерик Академия е Ина Добрилова. На предишната си позиция е била старши специалист „Глобален ПР“ в маркетинг екипа на Progress, преди това Telerik, където отговаря за вътрешните и външните комуникации на компанията. Част от екипа на Telerik от 2011 г., Ина участва в изграждането на бранда на Телерик Академия и ръководи ПР и маркетинг стратегията на инициативата. През годините отговаря също за корпоративната социална отговорност, връзките и подкрепата на предприемаческата и ИТ общности в България, както и организацията на събития включително международния хакатон на компанията през 2014 г. Има магистърска степен по „Управление на масовите комуникации“ от Нов български университет. 

 „Имаме амбиция и планове да развием и задълбочим ефекта на Телерик Академия върху обществото и бизнеса. С разширяването на маркетинг екипа с водещи специалисти като Александра и Ина ние вярваме, че се доближаваме с още една стъпка до тази цел и че така ще можем по-фокусирано и в по-голям мащаб да популяризираме възможностите за придобиване на ключови дигитални умения, както и да отговорим на нуждите на бизнеса“, коментира Светозар Георгиев, съосновател и изпълнителен директор на Телерик Академия.

Телерик Академия подготвя следващото поколение дигитални таланти. Организацията предоставя специализирани обучения по софтуерно инженерство и дигитални технологии за хора от всички възрасти. От създаването й през 2009 г. от Светозар Георгиев, Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Христо Косев до днес над 11 хил. души са се обучавали присъствено в Телерик Академия, като над 6 хил. от тях са деца и ученици, а над 5 хил. – студенти и специалисти от различни области.