Telerik Academy

Опитът и запознанствата от Telerik Digital Academy са основа за успешна маркетинг кариера

От: User Not Found | 20 юли 2016

Този месец приключи първото издание на курса по дигитален маркетинг в Telerik Digital Academy, организиран и проведен в сътрудничество с Google. Курсистите работиха по реални маркетинг кампании във фирми в София, развиха ценни практически умения и създадоха нови приятелства по време на обучението. Владислав Герасимов, Мира Стефанова, Елена Андонова и  Радина Стефанова от екипа, който работи с Remix.bg, споделят впечатленията си от инициативата.

С какъв опит в маркетинга стартирахте обучението си в Telerik Digital Academy?
Влади: Аз имам над 5-годишен опит в сферата на маркетинга, като преди това съм се занимавал с финанси и продажби.
Мира: Стартирах единствено с теоретични знания, придобити от обучението ми по международен бизнес мениджмънт в Холандия.
Елена: Включих се в Telerik Digital Academy с повече от 5 години опит в сферата на маркетинга. 
Радина: Аз имам 6-месечен опит в сферата на маркетинга и съм преминала курс по Facebook маркетинг.

Remix_Team_TDA

Защо се включихте в инициативата?
Мира: За мен дигиталният маркетинг е не само интересен, но и с нарастващо значение, а на този етап е много бегло застъпен в университетските лекции. С любопитство общувах с разнообразието от гост лектори и колеги в инициативата. Не на последно място, имената на Google и Progress ми послужиха като гаранция за качеството на курса. 
Влади: Първата причина беше, за да запълня пропуските си в познанията си по дигитален маркетинг. За моя голяма радост се оказа, че нямам такива, но това далеч не означава, че няма какво повече да науча. Втората и най-важна причина беше да се запозная с други готини хора в моя бранш.
Елена: В момента работя в сферата на недвижимите имоти, която е доста по-традиционна от други индустрии. Въпреки това дигиталният маркетинг започва да намира все по-голямо приложение в нея и за това за мен беше необходимо да надградя уменията си. Аз също бях привлечена от възможността да слушам обявените лектори, които са много добри специалисти в своите области.
Радина: За последните шест месеца научих толкова много неща за маркетинга - сфера, в която нямах никакви познания и никакъв опит до преди това. Интересът ми към дигиталния маркетинг се увеличаваше всеки ден. Когато разбрах за Telerik Digital Academy, не се и замислих дали искам да участвам и направих всичко възможно, за да се включа. 

Кое е най-ценното, което научихте? Как наученото ще ви помогне в професионалното ви развитие?
Мира: Трудно е да се определи само едно нещо. Най-уникалното според мен е, че за толкова кратко време успях да вникна в ролята, възможностите и бъдещото развитие на дигиталния маркетинг. Опитът и контактите ще са страхотен летящ старт за кариера в тази област.
Елена:
За пореден път се убеждавам, че най-ценното е екипът. Добрият подбор на участниците в Telerik Digital Academy позволи да учим много не само от лекторите, но и един от друг. Всеки имаше опит в някаква област, което позволи на всички нас да добием още повече знание.
Влади: Най-ценното, което научих, е, че с моят екип можем да разработваме страхотни проекти. Със сигурност ми се иска да продължим да работим заедно, защото всеки от нас е изключително добър в това, с което се занимава.
Радина: Тук ще се повторя с моите съотборници и приятели, но и за мен екипът беше най-ценното. За пръв път попадам в толкова невероятен екип - всеки допринасяше със своите знания, опит и креативност. Изслушвахме се, давахме си идеи и работихме заедно. Добрият екип прави чудеса. И аз с удоволствие бих работила с колегите в бъдеще. 

Разкажете малко за практическата част - по какви кампании работихте, през какви етапи преминахте, какви резултати постигнахте?
Елена: Определено имахме късмет да работим за Remix.bg. Те споделяха добри практики, които може да приложим в собствените си компании или лични бизнес начинания.
Влади: С екипа ни работихме с една от най-добре оптимизираните компании от гледна точка на дигитален маркетинг. Въпреки това научихме доста, успяхме да тестваме новия сайт и мобилно приложение и да подготвим проект за нова услуга, която предстои да стартира скоро.  

Бихте ли препоръчали Telerik Digital Academy на приятелите си? Защо?
Мира: Разбира се. Telerik Digital Academy ти дава знания, опит и контакти, които трудно би получил сам, и то за толкова кратко време. А колегите правят изживяването супер приятно и забавно.  
Влади: Няма какво да се залъгваме - вече всичко върви към дигитализиране. Традиционният маркетинг отстъпва на много нови тенденции и за да бъдеш сред най-добрите, трябва постоянно да се адаптираш към новостите. Telerik Digital Academy има с какво да помогне на всеки, който желае да се развива в сферата на маркетинга. Сигурен съм, че следващите сезони програмата ще бъде още по-усъвършенствана и ще има много повече време за практически занимания и разработване на реални проекти.
Елена: Да.
Радина:
Аз също бих препоръчала инициативата. Получаваш нови запознанства, нови знания, нови емоции. Всичко това „ново“ в никакъв случай не е добре познато старо, защото дигиталният маркетинг върви за ръка с иновации, креативност и истински интерес към тази необятна сфера, чиято идея е винаги да показва нещо ново и невиждано досега.